DOBRO JUTRO: Budilnik koji neće ućutati dok ne ukucate kod

Kod se ukucava na panelu, koji može da se nalazi i 50 metara daleko od kreveta i budilnika - nikada se više nećete uspavati

  • 0

Ustajanje pre devet ujutru verovatno je najgora strana činjenice da imate posao i da niste u grupi onih koji nisu toliko srećni kao vi pa sede kod kuće besposleni (i bez novca). To je ujedno i način da priroda uspostavi ravnotežu - vi imate posao, ali morate da ustanete rano, drugi mogu da spavaju, ali nemaju novac.

Kada vam zazvoni sat, vi pritisnete to dugme za "snuz" i... Probudite se za sat vremena. Postoji mnogo uređaja koji rešavaju taj problem, ali je ovaj možda najefikasniji. Da budemo precizni - brutalno je efikasan.

Ramos Alarm Clock Pola Samuta izgleda kao bilo koji drugi budilnik, kojeg navijete i on ujutru počne da zvoni. Međutim, u tom ključnom trenutku prestaje svaka sličnost sa klasičnim budilnikom.

Ne postoji dugme za isključenje alarma. Umesto toga, morate da ustanete iz kreveta, odšetate do panela (koji treba da postavite što dalje od samog budilnika) i ukucate kod da biste ga ućutkali.

U teoriji, taj proces oslanja se na uverenje da je za razbuđivanje neophodno ustati iz kreveta, pogledati kod na budilniku, prošetati se do panela i ukucati kod. Da bi sve to uspelo, morate da postanete svesni i nije moguće obaviti ovu radnju (posebno nije moguće videti, zapamtiti i ukucati kod) ako ste u stanju polusvesti, koje će vas lako vratiti u krevet i carstvo snova.

Panel je bežično povezan sa budilnikom i može da ostvari konekciju i na 50 metara daljine, što znači da ga je moguće postaviti u gotovo bilo koji deo normalne kuće.

Cena ovog uređaja, kada krene u serijsku proizvodnju, biće 16 dolara sa osnovnim LED displejom, odnosno 200 ako se odlučite na estetizovaniji "nixie tubes" displej.

(Telegraf.rs / Foto: Jason Tsui)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA