SKY GO: Prozor koji govori (VIDEO)

Dovoljno je da umorni putnik prisloni glavu na staklo i odjednom će čuti reklame za koje će imati utisak da dolaze iz njegove sopstvene glave! Ovu tehnologiju razvila je jedna nemačka televizija, a poruku čuje samo putnik kome je namenjena

  • 0

Nemačka televizija "Sky" razvila je tehnologiju koja prenosi oglase sa prozorskog stakla u vozu i to direktno u glavu putnika. Dovoljno je da umorni putnik prisloni glavu na staklo i odjednom će čuti reklame za koje će imati utisak da dolaze iz njegove sopstvene glave.

Važno je istaći da zvuk koji dolazi iz prozora ne može da čuje niko drugi osim putnika kojem je namenjen. Ovaj koncept zasniva se na ideji da kosti glave deluju kao provodnici.

Uređaj radi po istom principu po kojem se to koristi u slušnim aparatima, radi prenošenja zvuka do unutrašnjeg uha preko vibracija kroz lobanju. Glas koji se čuje, zapravo, pripada nekome od transmitera koji su ugrađeni u prozor.

Video-snimak za reklamu za "prozor koji govori" pušten je na kanalu "Sky Deutchland", a ovakva vrsta emitovanja programa mogla bi da se raširi i na druge segmente, kao što su muzika, zabava, informacije o saobraćaju, vremenski izveštaji.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA