Šorts i vreća za spavanje koji će napuniti vaš mobilni telefon!

Šorts koji je napravila kompanija Vodafon sakuplja energiju koju kretnjom proizvodi osoba koja ga nosi, dok vreća za spavanje pretvara toplotu tela u električnu energiju

  • 0

Šorts i vreća za spavanje umesto utičnice. Britanski "Vodafon" je uz pomoć Univerziteta u Sautemptonu napravio i dizajnirao specijalan šorts i vreću za spavanje, koji će vam omogućiti da nikada ne potrošite bateriju na svom mobilnom telefonu. Inovativni proizvodi posebno će vam koristitu ukoliko ste se zaputili na izlet u prirodu.

Šorts sakuplja energiju koju kretnjom proizvodi osoba koja ga nosi. Materijali korišćeni za izradu ovog šortsa koriste kinetičku energiju koju stvara osoba koja ga nosi. Ta energija se skuplja, a u vaš mobilni aparat prenosi se putem kabla koji se ubaci u specijalni priključak koji se nalazi u zadnjem džepu.

Specijalna vreća za spavanje proizvodi energiju tako što omogućava pretvaranje ljudske toplote u električnu. Sistem koristi temperaturne razlike između spoljne i temperature tela, što mu omogućava stvaranje toplote koja se pretvara u struju.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA