Apple će praviti telefone od tečnog metala?

Iako je do sad bilo teško obrađivati takozvano "metalno staklo", Apple je pomoću novog patenta uspeo da pokrije različite načine njegove proizvodnje debljine između 0,1mm i 25mm

  • 3

Naučnici odavno eksperimentišu sa takozvanim metalnim staklom, ali niko nije uspeo da ga primeni u izradi elektronskih uređaja. Međutim, sada mu je Apple našao namenu i jednog dana će možda praviti iPhone baš od ove neobične legure.

Do sada je problem bilo to što je Vitreloy ili Liquidmetal, kako se inače zove, veoma težak za obradu i veoma skup. On se ne uklapa ni u jednu od trenutnih metoda proizvodnje.

Međutim, uz Appleov patent koji pokriva različite načine proizvodnje "metalnog stakla" debljine između 0,1mm i 25mm deluje da su prepreke prevaziđene.

Apple bi mogao da ga koristi za iPhone, iPad, satove i bilo koji drugi elektronski uređaj.

Naravno, većina patenata nikada ne postane realnost. Ipak, ova firma već proizvodi iglu za izbacivanje SIM kartice od ovog metala, pa možda poželi da mu proširi upotrebu.

(Telegraf.rs / Izvor: gizmodo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolegraf

    18. jul 2013 | 13:29

    Možda ti novi Apple telefoni neće eksplodirati i ubijati ljude.

  • ja

    18. jul 2013 | 16:03

    A to sto je telefon eksplodirao ,mora se neka patka napraviti da bi i Androdi sta proao !

  • Mr. No

    20. jul 2013 | 01:03

    @bolegraf, aj ne laj! Evo pre par dana smo imali eksplodiranu S4. Za svaki eksplodirani se ustanovi da je bio u mikrotalasnoj ili smrznut ili na neki način "pripremljen" :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA