Završena EDIT letnja škola programiranja (VIDEO)

Još jedan letnja škola je završena i svi polaznici su zadovoljni što su učestvovali u ovom projektu. Oni su za dve nedelje osmislili softverski program pomoću koge je pokreće letelica preko Android uređaja

  • 0

Kompanija ComTrade organizovala je i ove godine letnju školu programiranja EDIT (Education for Innovative Thinkers), koja je mladim ljudima željnim praktičnog znanja iz IT tehnologije pomogla da savladaju osnove programiranja koje nisu imali priliku da nauče na svojim fakultetima.

Program obuhvata dvonedeljnu nastavu čije troškove učenja snosi ComTrade, što garantuje da se za školu mogu prijaviti svi oni koji to zaslužuju, a ne samo oni koji su finansijski najsposobniji.

- Firma je odlična, baš mi se sviđa, dobro je osmišljen program. Mi smo pravili aplikaciju za android telefone i tablete sa kojima bi pokrenuli letelicu. Osnovno što je trebalo da ispunimo jeste da letelica poleti i da sa njom možemo da manevrišemo - rekla je Aleksandra Karadžić,  jedna od polaznica letnje škole.

Tema ovogodišnje škole "Dronom u visine uz pomoć Android uređaja" ukazuje na to da su učesnici imali priliku da se osposobe za programiranje mobilne aplikacije.

Za dve nedelje projektovali su i osmislili softversko rešenje koje će Android uređaje pretvoriti u upravljački mehanizam, što će omogućiti korisniku da upravlja letelicom iz perspektive pilota. Komunikacija između Android uređaja i letelice ostvariće se WiFi konekcijom, a korisnički interfejs obuhvatiće upravljačke komande i prikaz video-signala sa kamere pozicionirane na letelici.Cilj je da se ostvari daljinsko upravljanje letelice čija bi primena bila upotrbljena u raznim svrhama.

- Ovo iskustvo mi je dosta značilo, jer pre svega nisam znala toliko o pravljenju Androida. Stekla sam odlično iskustvo i sve to je vrlo pomoglo mom daljem usavršavanju. Budućim polaznicima bih poručila da je sve ovo jedno veliko i pozitivno iskustvo koje može dosta da im pomogne ako planiraju dalje da se bave ovim - dodaje Aleksandra.

Svi timovi su nakon dvonedeljnog učenja izveli pokaznu vežbu pokretanja letelice, a onda je usledilo i proglašenje najboljeg tima. najboljeg. Pobednčki tim nosio je naziv "Bazing" čiji su članovi bili: Aleksandra Karadžić, Igor Drljić,Ivan Petrović i Nemanja Golubović. Za najboljeg pojedinca beogradskog EdIT-a je Aleksandar Lugonja.Polaznici su nakon završetka letnje škole dobili diplome i prigodne poklone.

- Želimo da mladim ljudima pomognemo u daljem profesionalnom usavršavanju i razvoju, zbog toga već ovoliko dugo organizujemo školu - ističe kompanija ComTrade.

Za ovaj projekat prijavilo se 186 kandidata u Beogradu i Kragujevcu od kojih je selekcijom izabrano 16 njih koji su pohađali ovaj program u Beogradu. Inače EdIT ima svoju dugu tradiciju još od 1996, kada se projekta održavao na svakog leta na teritorijama: Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.U proteklih 17 godina izrastao je u tradicionalni program obuke koji se održava svakog leta u nekoliko država u regionu: Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji i to u Ljubljani, Mariboru, Banjaluci, Sarajevu, Beogradu i Kragujevcu. Postupak prijavljivanja je krajnje jednostavan.

Potrebno je poslati CV, a potom se vrši selekcija kandidata na osnovu biografije. Onima koji prođu šalje se email da se prijave na portal na kojem imaju literaturu potrebnu za polaganje testa. Nakon toga dolaze na razgovor.

Ceo postupak prošli su svi oni koji su dobili pravo da budu učesnici projekta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA