REVOLUCIJA: Bilbord koji proizvodi pijaću vodu (VIDEO)

Vlažni vazduh koji ulazi u bilbord u Peruu najpre prolazi kroz vazdušni filter, zatim dolazi do kondenzatora, potom se filtrira aktivnim ugljenikom. Rezultat ovog sistema jeste 100 litara vode koja se bukvalno izvuče iz vazduha

  • 0

Bilbord u Limi, prestonici Perua jedinstven je u svetu jer proizvodi pijaću vodu. Iz bilborda dnevno iscuri 100 litara vode koja se skuplja iz vazduha.

Naime, Lima je najveći grad u Peruu i ima hronični problem sa nedostatkom pijaće vode i ogromnom vlažnosti vazduha.

Zbog toga što je smeštena u blizini Pacifika, u prestonici Perua je izuzetno visoka vlažnost vazduha, čak 98 odsto. Ogromna vlažnost je iskorišćena kako bi se iz vazduha bukvalno izvukla voda.

Vlažni vazduh koji ulazi u bilbord najpre prolazi kroz vazdušni filter, zatim dolazi do kondenzatora, potom se filtrira aktivnim ugljenikom koji se koristi za pročišćavanje vode od štetnih materija.

Od postavljanja bilborda pre tri meseda proizvedeno je 9.450 litara vode. Stanovnici Lime nadaju se da će se takvi bilbordi postaviti širom njihovog grada, koji je, posle Kaira, najveći grad na svetu smešten u pustinji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA