• 2

Android app nedelje: Sve mange na vašem dlanu!

Testirali smo tokom prethodne sedmice nekoliko aplikacija za čitanje mangi: ova je najbolja!

  • 2

Nedavno smo vam u okviru rubrike "Link dana" pisali o izvrsnom sajtu preko koga možete da čitate mange, japanske stripove. Nastavljamo u istom duhu, i ove nedelje vam predstavljamo sjajnu Android aplikaciju putem koje možete mange doneti na sopstveni dlan, čak i kada nemate pristup računaru, bilo u svom domu ili gde god.

Radi se o aplikaciji koja se zove "MangaWhat", i preko koje imate pristup na četiri onlajn servera koji drže japanske stripove, "MangaFox", "MangaReader", "MangaStream" i "BleachExile". Moramo priznati da nam ovaj poslednji nije radio ni kada smo pristupali preko mobilne mreže ni preko vajerlesa. Pored toga, "MangaStream", za koji tvorci na stranici na Marketu tvrde da ga ovaj app podržava, ne postoji u izboru kada pokrenete aplikaciju.

Putem opcije "browse" možete pretraživati mange, bilo po popularnosti, bilo po poslednjim izdanjima, bilo po žanrovima u koje su klasifikovani. Mange možete stavljati u favorite i tako ih bukmarkovati za kasnije čitanje, ako ne želite da ih čitate odmah. Takođe, imate i opciju "history" koja će vam prikazati šta ste poslednje čitali, tako da ćete uvek lako moći da se vratite na strip kome trenutno posvećujete pažnju (naravno da će ako preko "home" dugmeta napustite app, on zapamtiti gde ste se našli, tako da ćete moći u sekundi da se vratite tamo gde ste bili).

Uz sve ovo, ako već imate preuzete mange sa Interneta, možete ih prebaciti na svoj telefon i čitati ih putem opcije "Browse Offline", i u tom slučaju vam permanentna konekcija sa mrežom nije potrebna.

Čitanje ide lagano, s obzirom na to da se skroluje odozgo nadole, tako da ako manga koju ste izabrali i nije prilagođena zapadnom stilu čitanja s leva na desno, već se čita japanski s desna na levo, nećete imati nikakav problem (što se ne može reći za neke druge aplikacije poput "Manga Reader"-a koji se po difoltu skroluje s leva na desno - veliki problem ako čitate na primer "Historie" mangu koja na MangaReader.net serveru "teče" u suprotnom smeru). Dok čitate, u donjem desnom uglu uvek imate malo "zoom in/out" dugme, a kada stignete do kraja poglavlja, možete izabrati da vas aplikacija automatski prebaci na naredno (ili prethodno, ako želite).

Pored očitog benefita u činjenici da se kulturno uzdižete konzumirajući krem savremene umetnosti, ovo je idealan način da prekratite svoje vreme u čekaonici, javnom prevozu ili bilo kojoj drugoj situaciji, u kojoj vam je prekraćivanje vremena potrebno. A ako se "navučete", jedva ćete čekati tu priliku u toku dana da možete ponovo da stavite svoj telefon u dlan i da se prepustite čarima japanskih strip-majstora.

OS: Android 1.6 i noviji
Broj preuzimanja: Između 100 i 500 hiljada
Veličina: 398k
Cena: Besplatna
Ocena: 4.2

Android app nedelje: MangaWhat

(M.B  / Foto: Android Market)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok