PAYPAL INOVACIJA: Aplikacija koja plaća račun (VIDEO)

Korisnik dobija informacije o različitim ponudama u trgovini putem obaveštenja u aplikaciji, a plaćanje se obavlja bez potrebe za provlačenjem kreditne kartice ili vađenjem "pametnog" mobilnog telefona

  • 1

PayPal je predstavio novi sistem za kupovinu u prodavnicama koji bi trebalo da omogući plaćanje 'bez ruku'. Sistem se temelji na Bluetoothu, odnosno uređaju nazvanom Beacon i aplikaciji za mobilne uređaje koja se automatski registruje u sistem prilikom ulaska u trgovinu.

Korisnik dobija informacije o različitim ponudama u trgovini putem obaveštenja u aplikaciji, a plaćanje se obavlja bez potrebe za provlačenjem kreditne kartice ili vađenja "pametnog" mobilnog telefona.

U PayPalu ističu da je ovakav sistem efikasniji od klasičnog plaćanja kreditnim karticama ili putem raznih rešenja koja se oslanjaju na NFC čipove kod kojih korisnik na kraju mora vaditi svoj mobilni uređaji i potvrđivati transakciju.

Korisnik samo kod plaćanja treba reći kako plaća putem PayPala, a račun mu se, takođe, isporučuje elektronskim putem, bez potrebe za potpisivanjem.

PayPal će novi sistem početi da primenjuje u trgovinama tokom sledeće godine, ali već je izdao aplikacioni programski interfejs (API), koji bi trebalo da omogući razvoj odgovarajućih aplikacija za trgovine.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: kamatica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA