Ko će kupiti BlackBerry: Google, Cisco, SAP?

BlackBerry je zatražio od potencijalnih strateških kupaca da naredne sedmice izraze preliminarno interesovanje. Među kompanijama koje se pominju kao potencijalni kupci su Google, Cisco, SAP, Intel, azijske kompanije LG i Samsung

  • 1

Kanadska kompanija BlackBerry, koja je trenutno u blokadi zbog problema u odeljenju za proizvodnju smartfona, pokrenula je pregovore sa kompanijama Cisco Systems, Google i SAP oko prodaje dela ili svog celokupnog poslovanja, saopštilo je nekoliko izvora upoznatih sa situacijom.

Takav sporazum predstavljao bi alternativu preliminarnom sporazumu koji je pre nedelju dana postignut sa grupacijom Fairfax Financial Holdings, a koja bi trebalo da preuzme BlackBerry za oko 4,7 milijardi dolara, prenosi Rojters.

BlackBerry je zatražio od potencijalnih strateških kupaca da naredne sedmice izraze preliminarno interesovanje. Među kompanijama koje se pominju kao potencijalni kupci su i Intel, azijske kompanije LG i Samsung.

I dalje je, međutim, nejasno koje će to kompanije spremiti ponude, ako ih uopšte bude i bilo.

Kompanije Google, Cisco, LG i SAP nisu želele da komentarišu ovakve tvrdnje, a potenacijalni ponuđači sa oprezom gledaju na ovu kupovinu. To nimalo ne čudi s obzirom na to kolika neizvesnost vlada oko Blekberija, koji je prošlog meseca prijavio kvartalni neto gubitak od skoro milijardu dolara.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    6. oktobar 2013 | 11:57

    "BlackBerry je trenutno u blokadi"... U kakvoj blokadi? Nista ne znam o tome, pa da proverim... ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA