Tajne tastature iOS 7

Promene se pre svega odnose na one aplikacije koje su ažurirane u najnoviju verziju, a tastatura će se prilagođavati svakoj pojedinačnoj aplikaciji

  • 10

Poslednja verzija Apple-ovog operativnog sistema donela je mnoštvo promena - kako vizuelnih, tako i funkcionalnih.

Iako su korisnici pomno proučavali promene koje su najvidljivije, poput novog 'Conrol Centera', u većini slučajeva su prevideli promene koje su uvedene na delu koji se najčešće koristi - tastaturi. Promene se pre svega odnose na one aplikacije koje su ažurirane na najnoviju verziju, dok će one neažurirane i dalje imati 'staru' tastaturu.

Najveća promena je to što će se tastatura prilagođavati svakoj pojedinačnoj aplikaciji, što znači da će biti vidljivo sve što vam je potrebno za tu aplikaciju.

U 'Messages' tastatura će biti prilično siromašna, dok će u aplikaciji 'Mail' biti obogaćena znakom '@' koji je ranije bio skriven. U aplikaciji 'Twitter' vidljive će biti tipke za '@' i '#' jer se one najčešće koriste.

Dosad je Safari pretpostavljao da kad upisujete internetsku adresu, idete na stranicu s domenom '.com'. U iOS 7 ta je pretpostavka 'uklonjena'. Jednostavno duže pritisnite 'tačku' i kad vam izađe meni s nekoliko najčešće korišćenih domena, izaberite onu koja vam je potrebna.

Upisivanje interpunkcijskih znakova je pojednostavljeno. Dovoljno je pritisnuti tipku '123' i bez dizanja prsta odaberite znak koji želite ubaciti i tek onda podignite prst. Tastatura će ubaciti znak i odmah se vratiti na znakovnu verziju.

(Telegraf / Izvor: Tportal.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica

    16. oktobar 2013 | 20:54

    Za face time moras imati internet konekciju kao i za skype...

  • Pametnica

    17. oktobar 2013 | 08:24

    Ja verujem da ti negde gresis, posto meni face time radi. Ne komplikuj dzabe, nego se sa porodicom gledaj preko skype-a... Pozdrav.

  • Inspirion

    17. oktobar 2013 | 08:18

    Radi Face Time opusteno.Izmedju svih modela IPhon-a :) kao sto radi i i-massage. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA