Stiv Džobs verovao da je bio pilot lovca u Drugom svetskom ratu

U novoj knjizi bivša devojka opisuje opsesije, nezgodan karakter, ljudske slabosti i neslućene domete svog davnašnjeg dečka Džobsa

  • 5

Stiv Džobs je bio uveren da je u prethodnom životu bio pilot lovca u Drugom svetskom ratu i ubeđivao je svoju prvu devojku da probaju "primalni krik" nakon što uzmu LSD.

Ovo su neke od pikanterija koje u svojoj knjizi "In the bite in the Apple: A Memoir of My Life with Steve Jobs", iznosi Stivova prva devojka Krisan Brenan.

U tom zajedničkom "životu u odgrisku Jabuke", Brenanova opisuje njihovu nestabilnu petogodišnju vezu koja je obilovala Džobsovim ekscentričnostima i ljudskim slabostima.

Osim što je bio uobičajeni eksperimentator sa tadašnjim novim drogama (LSD) i psihoterapijom (knjiga "Primalni krik" Artura Džanova), Džobs je za nju "briljantni štreber" koji je polako prerastao u "pozitivnog despota". Još ga opisuje i kao strastvenog čoveka podmukle naravi.

Brenanova opisuje neobičnu noć kada je Džobs uzbuđeno govorio čudnim jezikom nakon susreta sa svojim zen guruom Otogavom. A osvrćući se na pomenuti prethodni život pilota, te davne 1977. primećuje da je Džobs već tada bio u raketi, a ne u avionu, koja je "jurila izvan svega što je iko tada mogao da zamisli".

Njihova veza okončala se kada je Brenanova ostala u drugom stanju, a Džobs pred sudom porekao mogućnost da je on otac, navodeći da je "sterilan i da stoga nije sposoban da napravi dete".

Brenanova se sa detetom dugo izdržavala radeći kao konobarica i od čekova socijalne pomoći, sve dok Džobs nekoliko godina kasnije nije priznao dete.

Nakon toga postao je posesivan prema maloj Lisi, koja kao tinejdžerka počinje da živi sa njim, a Džobs joj kasnije plaća studije na Harvardu.

Džobs se 1991. godine oženio sa Loren Pauel i sa njom dobio troje dece. Brenanova piše da ju je neposredno po venčanju Džobs pozvao i zahvalio joj na "ispunjenom" seksualnom životu koji su imali.

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seksoman

    16. oktobar 2013 | 15:24

    jeste, leteli smo zajedno al on sleteo pre jbg

  • Prof.Biologije

    16. oktobar 2013 | 19:36

    Ovaj veliki nehumani genije, pao je na ispitu života.

  • Makarije

    17. oktobar 2013 | 01:23

    On je samo čovek, sa svim slabostima i manama,....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA