GUGL PRAVI PAMETNE NAOČARE: Posmatrajte svet drugim očima

Smartfon u formi naočara se očekuje do kraja godine, a biće jeftiniji od Ajfona!

  • 0

Ako ste ona sorta ljudi kojoj treba večnost da izabere novi mobilni telefon, Gugl možda ima rešenje vašeg problema: i to rešenje koje vam je pred nosom - bukvalno.

Tehnološki div je vrlo blizu izbacivanja futurističkih naočara, koje će pred vaše oči dostavljati sve one servise koje sa sobom nosi smartfon.

One poseduju minijaturni displej sa svim haj-tek specifikacijama koje vam omogućavaju da surfujete netom ili šaljete poruke i imejlove bez dizanja jednog prsta.

Ekran je kontrolisan od strane "miša" koji se pomera jednostavnim pomeranjem vaše glave, a ako želite nekoga da pozovete, ne brinite - imaće ugrađeni mikrofon.

Glasine kažu da će ovaj uređaj, koji će revolucionisati tržište smartfona, biti u prodaji do kraja godine, po ceni od 450 evra - što je manje od cene Ajfona i nekih jačih smartfona drugih proizvođača, poput Samsunga, LG-ja i HTC-a.

Radiće na Androidu, a na internet će se kačiti putem 3G i naredne generacije, 4G mreže.

Takođe će posedovati i GPS maping i senzore za pokret, kao i kameru. Oni koji ih budu nosili dobijaće informacije o zgradama koje gledaju, znamenitostima ili prijateljima koji su u blizini.

Ali uređaj donosi i novi potencijalni kanal za reklamiranje, koje će biti najličnije do sada.

Priča se da i Epl razvija pionirsku tehnologiju, kao što su smartfoni koji mogu da se nose kao sat ili da se utkaju u garderobu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA