Plata novog direktora BlackBerryja milion dolara, plus bonusi

Džon Čen, koji je došao sa teškim zadatkom da pokuša da zaustavi propadanje nekada vodeće svetske kompanije u korporativnom sektoru mobilnih usluga, dobiće i 13 miliona akcija kompanije, koja sada ima ukupnu vrednost od 85 miliona dolara

  • 0

Novi privremeni izvršni direktor kompanije BlackBerry Džon Čen, koji je na tu funkciju došao prošle sedmice, imaće godišnju platu od milion dolara i još dva miliona dolara u bonusima u zavisnosti od rezultata.

To, međutim, nije sve. Čen, koji je došao sa teškim zadatkom da pokuša da zaustavi propadanje nekada vodeće svetske kompanije u korporativnom sektoru mobilnih usluga, dobiće i 13 miliona akcija kompanije čija je sadašnja ukupna vrednost 85 miliona dolara, prenose strani mediji.

Ukoliko Čen ne uspe u tom poslu, novac koji će zaraditi biće "daleko manji". Ako bude otpušten, primiće sve plate koje mu sleduju u toj godini i dodatnih šest miliona dolara plus bonus za narednih 18 meseci.

Čen je bio izvršni direktor Sybase, softverskog proizvoda kompanije "SAP", koji koristi većina velikih kompanija.

"BlackBerry" je prošle sedmice doneo iznenađujuću odluku da odustane od prodaje Fairfaxu, koja je ranije bila najavljena. Umesto toga, kanadska kompanija dobila je možda i poslednju šansu jer su najveći akcionari iz SAD, Kanade i Katara odlučili da "ubrizgaju" još jednu finansijsku injekciju od milijardu dolara.

S tim novcem "BlackBerry" će pokušati da se konsoliduje. Akcije kompanije od početka godine opale su za 45 odsto.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA