3D SMART TV: Filmsko platno u vašem domu

Želite da u udobnosti svog prostora uživate u filmovima kao u bioskopu? Voleli biste da putem televizora možete da koristite društvene mreže, gledate sagovornika dok razgovarate, koristite Internet? Pomoću smart televizora otvorene su vam sve mogućnosti, a ovi uređaji mogu se pronaći i po veoma pristupačnoj ceni

  • 0

Tehnologija danas napreduje tolikom brzinom da gotovo svakodnevno učimo po jedan novi termin i ovladavamo novim funkcijama. Pojava televizora sa tankim ekranom (Plazma, LCD, LED), odličnog dizajna, mnogo boljeg kvaliteta slike u visokoj rezoluciji i neverovatnih mogućnosti zvuka izazvala je pravu revoluciju.

Veoma brzo nakon pojave tankih prijemnika prefinjenog dizajna termin "smart" se uselio i u televizore. Ovi uređaji su fokusirani na Internet, i koriste ga za razne funkcije koje u njima postoje, te sa tim uvode i promene u načinu gledanja televizije.

Tržište Smart TV uređaja se povećava iz dana u dan, a svaki od proizvođača za svoje Smart televizore nudi i veći broj aplikacija koje nam omogućavaju interakciju sa društvenim mrežama, pristup različitim video streaming servisima, medija plejerima za gledanje audio i video materijala...

Možete posećivati Facebook, Twitter, gledati klipove na Youtube-u, surfovati internetom, ili igrati igrice poput "Angry Birds".

Veliki broj smart televizora ima već ugrađenu kameru, pa ih možete koristiti za video pozive putem Skype-a, a ukoliko kamera nije integrisana, uglavnom postoji mogućnost eksternog povezivanja.

Najpoznatiji smart televizori definitivno dolaze iz Samsunga i LG-ja. Najnoviji modeli, koji se još nisu pojavili na srpskom tržištu, toliko su napredni da omogućavaju i opciju prepoznavanja ljudskog govora i pokreta tela. Možete svom aparatu uputiti pitanje "Koje su TV serije danas na programu?, i odgovor dobijate na ekranu. Daljinski više neće postojati jer se kanali menjaju jednostavnim pokretom ruke.

Ukoliko još nemate smart televizor, ali vaš prijemnik ima HDMI ulaz, možete dokupiti takozvani dongle koji će vaš televizor pretvoriti u smart varijantu. Ovaj uređaj, koji ima ugrađen wi fi, radi na android operativnom sistemu i ima svoju memoriju, koja se pomoću memorijskih kartica može povećavati...

3D opciju poseduje uglavnom svaki smart televizor ali i televizori koji to nisu. Da bi ste doživeli 3D efekat, odnosno gledali filmove baš kao u bioskopu samo u udobnosti svog doma, potrebno je da nosite specijalne naočare koje dobijate uz kupljeni 3D televizor. Ovakav tv uređaj istovremeno prikazuje dva različita video-signala jedne iste filmske scene, a pomoću specijalnih naočara, ljudski mozak kreira trodimenzionalnu sliku.

Kvalitet 3D slike zavisi od kvaliteta programa, kao i od samog kvaliteta naočara, ali postoje opšte smernice koje vam mogu pomoći u pronalaženju idealnog mesta za njega.

Ako je televizor koji ste kupili preveliki da se uklopi u idealnu udaljenost za gledanje, onda biste mogli da završite za nezgodnim osećajem glavobolje, a ako ste previše udaljeni od ekrana može da se desi da ne pratite sliku detaljno, kao i da vam pažnje bude lako odvučena.

Posebno je važno naći idealnu udaljenost za gledanje 3D televizije zbog toga što treba da budete pozicionirani tačno na sredini ekrana, malo bliže televizoru, kako biste u potpunosti bili fokusirani na detalje koji kreiraju treću dimenziju. Pozadinsko osvetljenje možete ukloniti, kako se ne bi odbijalo od površine naočara i kvarilo doživljaj 3D efekta.

3D televizori, naravno mogu prikazivati i normalnu (dvodimenzionalnu) sliku. Već prema želji, mnogi od njih mogu da pretvore 2D materijal u trodimenzionalne slike!

Smart 3D televizori su definitivno veliki napredak na polju televizije, donose velike mogućnosti kao i mnogo zanimljivih sadržaja, a možete ih pronaći i po izuzetno povoljnoj ceni.

Za svaki kupljeni televizor u BC Group-u na poklon dobijate zidni nosač, što ća vam svakako pomoći prilikom uklapanja u enterijer vaše sobe. Možete izabrati poklon po sopstvenom izboru u iznosu od 5 odsto od cene televizora, a kako bi vam maksimalno olakašali BC Group besplatnu isporuku vrši na vaša vrata.

(Lj. V./ M.Đ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA