Ova kamera će zauvek promeniti način slikanja (VIDEO)

Panono kamera je dizajnirana tako da izgleda i bude funkcionalna kao lopta koja, kada se baci u vis i dostigne najvišu tačku, u trenutku mirovanja napravi fotografiju koja obuhvata ugao od 360 stepeni

  • 0

Fotografisanje panorame postalo je veoma moderno, ali ova tehnika ima ozbiljna ograničenja. Potrebno je spojiti nekoliko statičnik slika, koje nikako ne mogu biti napravljene istovremeno.

Da bi fotografija "uhvatila" 360 stepeni u istom trenutku, potrebno je posedovati više kamera i pored njih i uređaj koji će sinhronizovati nastale fotografije. Osim ako ste vlasnik Panono Kamere.

Ovaj uređaj dizajniran je u obliku lagane lopte i napravljen od 36 kamera međusobno povezanih u jednu celinu. Kada se "lopta" baci u vis i dostigne najvišu tačku, to je trenutak mirovanja koje sve kamere istovremeno iskoriste da naprave po fotografiju.

Kada Panono obradi sve fotografije, on ih prebacuje preko smartphone ili tablet aplikacije, koja formira jednu fotografiju od 72 megapiksela.

Panono je još uvek samo prototip, jer njen izumitelj trenutno traži sredstva za finansiranje proizvodnje ovog izuma. Ovo nije prvi "loptasti" uređaj i konkurenti već postoje, bez obzira na činjenicu da je ova tehnologija veoma skupa i pitanje je kom tržištu je namenjena.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA