XBOX ONE: Ovo morate da znate pre kupovine konzole (VIDEO)

Xbox One konzola dolazi sa Xbox One kontrolerom, Kinect kamerom, HDMI kablom. Nakon puštanja u prodaju gejmeri će moći da skinu 21 igru Microsoftove igračke konzole, a to je samo jedna od devet stvari koje morate znati pre kupovine

  • 3

Igračka konzola Xbox One, koja će se u prodaji naći 22. novembra u 13 zemalja sveta, koštaće 499 dolara (370 evra). Xbox One će imati procesor sa osam jezgara radnog takta od 1.6GHz, 8GB RAM-a, grafičku jedinicu koja će raditi na 800 MHz i potpuno redizajnirani Kinect camera sistem.

S obzirom na činjenicu da Xbox One zahteva "kačenje" na internet, provere svaka 24 časa i autentifikaciju igara i da će, verovatno, Live biti kanal preko koga će provere biti obavljane, postavlja se pitanje hoće li konzola uopšte biti upotrebljiva u ostalim zemljama.

Xbox One će se u većem broju zemalja naći tek početkom 2014. godine.

Xbox One konzola dolazi sa Xbox One kontrolerom, Kinect kamerom, HDMI kablom. Nakon puštanja u prodaju gejmeri će moći da skinu 21 igru Microsoftove igračke konzole, a to je samo jedna od devet stvari koje morate znati pre kupovine. Među naslovima su Battlefield 4, Call of Duty: Ghost, Need for Speed: Rivals, Fifa 14 and NBA Live 14.

Uz Xbox One igre pomeraju se granice realnog, tvrdi gigant iz Redmonda, dok TV momentalno reaguje na glasovnu komandu.

Dovoljno je izgovoriti "Xbox on" i pred korisnicima će se naći personalizovani Xbox One Home screen preko kojeg će korisnici moći da vide šta je trenutno popularno na TV-u kao i najnovije rezultate koje su postigli njihovi prijatelji, igrajući video-igre.

Nije tajna da je Microsoft približio svoju konzolu svom operativnom sistemu i da će korisnici koji koriste Windows 8 biti u prednosti.

Još jedna od prednosti Xbox One jeste što omogućava korisnicima da komuniciraju putem Skypa. Ukoliko vas u toku igre neko pozove dok igrate omiljenu igru, moći ćete da odgovorite bez prekidanja.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demon

    19. novembar 2013 | 19:59

    Al ce to da steka na nasem netu, pa ni na obicni skype ne mozes da pricas kao covek a tek ovako hahaha

  • Vladimir ns

    21. novembar 2013 | 07:19

    Tekst napisan crvenim slova nije uopšte tačan. Oni su hteli to da implementiraju ali se javnost pobunila i sve je povučeno. Konzola ne zahteva stalnu internet konekciju, igre se ne verifikuju jednom dnevno ili bilo kada a Live radi i u Srbiji ukoliko za državu odaberete neku od podržanih i onda aktivirate Live kupone namenjene toj državi. Jeste ograničeno regionalno ali ne blokira strane IP adrese. Koristio sam ga na X360 pa znam. Svejedno, ja imam PS3 sa PS+ pretplatom a PS4 mi stiže već sredinom decembra. Zvanično PS4 u Srbiju stiže u Januaru, kaže Sony.

  • Ognjen

    20. januar 2015 | 18:22

    Ala ste bezobrazni sto necete da uvedete XBox One u Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA