Winamp povlače iz upotrebe posle 15 godina!

Razlog za ukidanje Winampa nije otkriven, ali očigledno je da je njegova popularnost opala. Ars Technic je u svojoj retrospektivi objavio da je Winamp već godinama živeo na sistemu za održavanje života, ali da su svi oni uključeni u njegov razvoj odbili da poveruju da je mrtav

  • 6

Čuveni medijski plejer Winamp biće povučen iz upotrebe sledećeg meseca, 15 godina nakon njegovog pojavljivanja.

Iako je u kasnijim godinama izgubio na popularnosti, bio je najzastupljeniji plejer za muziku i strimovanje tokom prvih deset godina njegovog postojanja.

Kompanija AOL je 2002. godine kupila obveznice kreatora Winampa - Nullsofta, u vrednosti većoj od 80 miliona dolara, i zadržala program u razvoju do sada. Puštene su u opticaj i verzije za Mac i Android, iako na njima plejer nije postigao uspeh kao kod korisnika Windowsa.

Razlog za ukidanje Winampa nije otkriven, ali očigledno je da je njegova popularnost opala. Portal Ars Technica je u svojoj retrospektivi objavio da je Winamp već godinama živeo na sistemu za održavanje života, ali da su oni uključeni u njegov razvoj odbili da poveruju da je mrtav.

Svi koji žele da se prisete starih, dobrih vremena na sajt bi trebalo da odu pre 21. decembra, jer od tog datuma Winamp više neće biti dostupan.

(Telegraf.rs / Izvor: TheVerge.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    21. novembar 2013 | 00:40

    Ja ga i dalje koristim i koristiću dok ne nađem nešto bolje, a to skoro neće da se desi.

  • Thrylos

    21. novembar 2013 | 01:38

    Aimp radi posao probajte ;)

  • Danedx

    21. novembar 2013 | 09:53

    Stvarno steta da ga izgubimo ja koristim "winamp" od njegovog izlaska,najbolji plejer ja mislim bio ,preko njega radi moj internet radio,neznam stacemo posle da radmo bez WINAMPA,stvarno steta za nas hobi internet radio pleyer..!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA