JEDAN OD NAJTANJIH TELEFONA NA SVETU: Lenovo K900 oboriće vas s nogu vrhunskim dizajnom i brzinom rada (FOTO) (VIDEO)

Opaka zver upakovana u prelepo i elegantno kućište izrađeno od najkvalitetnijih materijala. Telefon je ekskluzivno dostupan samo u Win Win šopovima širom Srbije

  • 4

Lenovo smartfoni su odskoro prisutni i kod nas na tržištu. Svojim najnovijim i najboljim modelom, Lenovo K900, očaraće bukvalno svakoga ko se nađe u njegovoj blizini.

Ono što će vas na prvi pogled privući ovom telefonu je njegov slim dizajn i vrhunski kvalitet izrade. Kućište, koje je delom izrađeno od nemagnetišućeg nerđajućeg čelika i polikarbonata, daje ovom telefonu notu jednog od najelegantnijih telefona na tržištu.

Dizajn koji će vas ostaviti bez reči

Kada u ruke uzmete Lenovo k900, osećate težinu i hladan dodir čeličnog kućišta. U pogledu dizajna jedan je od najlepših telefona koje smo videli u poslednje vreme.

Na prednjoj strani u gornjem levom uglu nalazi se kamera za video-čet, pored koje su uklopljeni senzori, skoro pa nevidljvi golim okom, osim u specifičnom položaju telefona kada je svetlost tačno usmerena na taj deo.

Na gornjoj desnoj strani uređaja je dugme za uključivanje telefona, ispod kog je lociran slot za mikrosim karticu, koji se otvara tankom iglicom. Sa leve strane su čelični dugmići za kontrolu zvuka.

Na dnu se nalazi mikro usb kao i standardni 3,5 mm konektor za slušalice.

Što se tiče pozadine telefona, ona je u svakom slučaju vrhunski odrađena. U gornjem levom uglu nalazi se kamera od 13 Mpix sa LED svetlom, koje služi i kao blic i kao baterijska lampa. Kamera je u ravni telefona, što sprečava grebanje.

Logo kompanije Lenovo je ugraviran u pozadinu i nalazi se na sredini. Specifičan izgled pozadini i posebnost dizajna daju i četiri mala šrafčića, nameštena u svakom od uglova, koji pričvršćuju metalni poklopac.

Svojom debljinom od svega 6,9mm K900 je jedan od najtanjih telefona na svetu.

Ogroman ekran koji će korišćenje ovog telefona učiniti još boljim

Ekran od 5,5" izrađen u IPS LCD tehnologiji, Full HD rezolucije je fenomenalan. Slika je kristalno jasna, a boje žarke i svetle.

Gustina piksela od 401 piksela po inču daje odličnu sliku u svim mogućim aplikacijama i igricama, kao i prilikom surfovanja internetom gde često morate da zumirate tekst.

Postoji nekoliko opcija za osvetljenost ekrana. Tu je, naravno, automatsko podešavanje koje koristi senzor u gornjem uglu. Što je veća osvetljenost, to je i veća potrošnja baterije. Prilikom testiranja smo koristili osvetljenost od 30 odsto i nemamo nikakve zamerke na kvalitet i oštrinu slike.

Prilikom gledanja sa strane uopšte se ne gubi na kvalitetu slike, što je jako bitno. To je prednost IPS ekrana.

Što se tiče kvaliteta ekrana, nismo pronašli ni jednu jedinu zamerku.

Kamera kojoj će mnogi telefoni pozavideti

Telefon poseduje prednju kameru od 2 Mpix koja se uglavnom koristi samo za video-pozive, i zadnju koja ima 13 Mpix. Ono što je odlično je da prednja kamera snima u HD rezoluciji, tako da će video-pozivi biti još lepši i realniji, takođe ima i autofokus.

Što se tiče zadnje kamere, o njoj imamo samo reči hvale. Kamera od 13Mpix koja slika u 4096x3072 i 4096x2304 piksela u wide formatu je odlična. Slike su jasne i oštre, a boje verne.

Takođe, možete snimati video-klipove u Full HD rezoluciji.

Ukoliko vam je kamera jedna od bitnijih stavki prilikom izbora telefona, sigurni smo da će vam se ovaj model dopasti i zbog toga.

Neverovatna brzina za najbolji doživljaj multitaskinga

Ono što izdvaja ovaj telefon od konkurencije nije samo njegov izgled i vrhunski kvalitet izrade već i odlične performanse.

Telefon pokreće dvojezgarni Intelov procesor koji radi na taktu od 2GHz, što je veoma osvežavajuće kada su u pitanju Android uređaji. Poseduje i HyperThreading mogućnosti, što u stvari znači da ga dosta aplikacija vidi kao četvorojezgarni procesor, što donosi bolje performanse.

Takođe, poseduje i 2GB RAM memorije, što je za današnje vreme standard, ali bez obzira na to, RAM memorija tokom testiranja nikada nije bila puna.

Lenovo K900 ima 16GB interne memorije, od čega je korisniku dostupno oko 10GB. Telefon ne poseduje slot za povećanje memorije putem memorijskih kartica, ali je 10GB sasvim dovoljna količina memorija, i ne verujemo da ćete imati bilo kakvog razloga za povećanje.

Što se tiče grafike tu je PowerVR SGX544MP čip koji će obezbediti odlične performanse u svim igricama i aplikacijama.

Testirali smo veliki broj popularnih igrica i imamo samo reči hvale za ponašanje telefona u tim situacijama. Tako, na primer, igrica "Minion Rush", koja na većini telefona "secka", na ovom bukvalno "leti". Vrhunski displej još više upotpunjuje doživljaj prilikom igranja s obzirom na to da je u pitanju Full HD rezolucija.

Multitasking je odličan bez obzira koliko aplikacija i programa vam je otvoreno. Sa velikom brzinom ćete se prebacivati iz jednog u drugi program. 

Kod većine telefona korišćenje popularnih Facebook, Messenger, Twitter i drugih aplikacija dovodi do povremenog usporavanja. Prilikom testiranja ovog uređaja nismo primetili nikakva usporavanja kada su u pitanju ove i slične aplikacije.

Telefon se odlično pokazao i prilikom testiranja benchmarking aplikacija.

 Softver "Le Phone" za još bolje prilagođavanje telefona vašim potrebama

Lenovo k900 pokreće Android 4.2 Jelly Bean, koji je Lenovo u potpunosti izmenio i prilagodio svojim potrebama. Iako ovo nije najnovija verzija, očekuje se da će K900 dobiti apdejt na 4.3, a kasnije verovatno i na najnoviji Android 4.4 koji se na tržištu pojavio pre mesec dana. Bez obzira na to, softver je odličan.

Za početak lockscreen ima četiri ikonice. Ikonica za otključavanje, otvaranje poruka, poziva i uključivanje kamere. Grupisane su u mali kvadratić i u zavisnosti od toga šta želite da pokrenete, tu ikonicu prevlačite u jedan od uglova. Osim lepog izgleda, veoma je i praktično. Ukoliko želite da, na primer, pošaljete poruku, nemate potrebu za otključavanjem telefona, dovoljno je da ikonicu za poruke povučete u gornji desni ugao.

Kada otključate telefon, tu je interfejs kakav smo navikli kod Androida, s tim što je dizajn ikonica i menija totalno promenjen. Velika prednost je u tome što ćete u potpunosti moći da promenite izgled ikonica, kao i raznih animacija prilikom skrolovanja kroz menije.

Ovo je veoma dobra promena koju nam donosi Lenovo, jer klasičan Android nema tu opciju.

Veliki broj poboljšanja Android sistema koju žele mnogi korisnici od klasičnog Androida ovde su prisutni. U opcijama imate razne mogućnosti.

Možete zaključati telefon jednostavnim mrdanjem telefona levo-desno. Ekran možete uključiti jednostavnim tapkanjem ekrana dva puta. Možete i uključiti opciju da kada vam je telefon u džepu zvoni najjače što može. Svoj notification bar, takođe, možete prilagoditi svojim potrebama menjanjem rasporeda ikonica.

Jedna od dobrih stvari je što telefon poseduje bežičnu intelovu WiDi tehnologiju koja vam omogućava da ekran telefona bežičnim putem povežete sa monitorom ili digitalnim televizorom koji podržavaju ovu funkciju.

USB On-the-Go omogućava telefonu da radi kao čvorište i čita informacije sa uređaja kao što su kamere ili mp3 plejeri.

Baterija

Telefon koristi bateriju od 2500 mAh, što može biti malo kada je u pitanju telefon koji ima ovako veliki ekran.

Dobra stvar je što je Lenovo ubacio svoju aplikaciju koja prati stanje baterije "Lenovo Power". U njoj možete pratiti koliko baterije koristi svaka aplikacija posebno. Aplikacija poseduje i razne modove koji će uštedeti bateriju u zavisnosti od toga šta vam je potrebno. To je veoma korisno kada niste u prilici da napunite telefon.

Tu su: alarm mode (u potpunosti gasi internet i pozive), call mode (omogućeni samo pozivi), online mode (mogući su i internet i pozivi), i custom mode - mod koji u potpunosti možete podešavati prema vašim željama.

Iako je baterija manjeg kapaciteta nego što bi trebalo kod telefona ovih veličina, prilikom testiranja se pokazao prilično dobro. Izvukli smo normalan radni dan bez ikakvih problema. Surfovali smo internetom, obavljali pozive, i bili prikačeni na WiFi da bismo skidali i instalirali aplikacije.

Sve u svemu standardno trajanje baterije na Android uređajima.

Zaključak

Lenovo telefoni su opravdali kompaniju koja je jedna od najboljih u IT svetu. Vrhunski dizajn i kvalitet izrade. Intelov dvojezgarni procesor za brz multitasking i ugodan rad. Kamera koja pravi vrhunske umetničke fotografije kojoj bi pozavideli mnogi današnji telefoni. Mana skoro i da nemaSve u svemu, ukoliko razmišljate o nabavci novog telefona a cenite savršen dizajn, ovo je uređaj o kome bi obavezno trebalo razmisliti.

Lenovo telefoni su ekskluzivno dostupni u Win Win šopovima širom Srbije.

(M. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lio

    26. novembar 2013 | 11:49

    jel ima neko iskustva sa ovim mob. ?

  • mikam

    26. novembar 2013 | 15:17

    Za ovoliki ekran baterija je slaba,inace sve ostalo za te pare je vise nego dobro...

  • Niko bitan ™

    26. novembar 2013 | 18:58

    Sony z mi jos uvek odskace po dizajnu. Dok ga drzim u rukama imam osecaj telefona. Lenovo nisam nikad koristio, tako da ne mogu nista reci ali ne zalim se ni na samsung note3 koji je od plastike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA