Microsoft kupuje Winamp?

Pored Winampa, Microsoft bi navodno trebao da kupi i servis za Shoutcast. Radi se e o proizvodima koje je AOL, dosadašnji vlasnik Winamp-a, dobio 1999. od kompanije Nullsoft po ceni od tadašnjih 80 miliona dolara

  • 2

Nakon vesti da će čuveni medijski plejer Winamp biće povučen iz upotrebe sledećeg meseca, 15 godina nakon njegovog pojavljivanja, veliki broj zaljubljenika u taj program ostalo je u šoku. Međutim, možda ipak ne moraju da očajavaju, jer Microsof namerava da od AOL-a kupi veliki broj proizvoda među kojima je i Winamp

Ipak, treba napomenuti da su u pitanju nezvanične informacije. Inače, pored Winampa Microsoft bi trebao da kupi i servis za Shoutcast. Radi se e o proizvodima koje je AOL dobio 1999. od kompanije Nullsoft po ceni od tadašnjih 80 miliona dolara.

Da je sve obavijeno pod velom tajne, svedoči i činjenica da ni Microsoft ni AOl nisu dali komentar na ove informacije.

Podsetimo, Winamp je počeo sa radom 21. aprila 1997. Tokom ovih 15 godina bio je jedan od najpopularnijih plejera na svetu. Na žalost mnogih, Winamp odlazi u penziju 20. decembra 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skituljko

    22. novembar 2013 | 21:02

    Nikada mi nije bilo jasno zasto AOL zeli da ugasi servis shoutcast,kada je to servis broj 1 za strimovanje radio stanica.Inace preko 50% internet radio stanica strimuje upravo preko shoutcasta,neke od njih su sky fm,181 fm,1fm,M2 radio.Cak i neke nase najpoznatije radio stanice strimuju preko shoutcast servisa.

  • mile@gmail.com

    23. novembar 2013 | 17:05

    Aimp je mongo bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA