FACECRYPT: Aplikacija sa kojom vaše lice postaje lozinka za Iphone

Svaki put kada korisnik želi da pristupi zaštićenim podacima na telefonu, dovoljno je da stavi uređaj ispred lica. Senzori se zatim uključuju i detektuju lice korisnika. Kada dođe do "poklapanja", korisnicima je omogućen nesmetan pristup podacima

  • 7

Zaboravite vaše lozinke, šifre i razne kombinacije brojeva i slova, stiže FaceCrypt, aplikacija kojom će vaše lice biti pasvord za vaš iPhone. Korišćenje je skroz jednostavno, kada se pokrene aplikacija, uslikate se svojim telefonom, a zatim vaše lice služi kao šifra.

Svaki put kada korisnik želi da pristupi zaštićenim podacima na telefonu, dovoljno je da stavi uređaj ispred lica. Senzori se zatim uključuju i detektuju lice korisnika. Kada dođe do "poklapanja",korisnicima je omogućen nesmetan pristup podacima.

Aplikacija može da čuva podatke sa vaših kreditinih kartica, broj pasoša, kao i bilo koji dokument, slike ili snimke koje želite da ostanu tajna. Najjeftinija verzija aplikacije iznosi 5 dolara, dok skuplja, sa više opcija, košta 7 dolara.

Tvorac aplikacije je bivši radnik jedne firme za bezbednost Džeremi Rouz iz Londona, koji je ranije pravio biometričke sisteme zaštite za zatvore.

(Telegraf.rs /Izvor: time.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali Piksi

    28. novembar 2013 | 15:53

    to je android imao pre 2 godine...

  • Ja

    28. novembar 2013 | 16:31

    Vau, pa ovo postoji kao sastavni deo Androida bar dve godine

  • Mimi

    28. novembar 2013 | 17:07

    Super, ajde svi da ostavimo svoje lice i otiske prstiju na ovim telefonima, da ih time otkljucavamo, da moze bilo koji malo jači haker do toga da dodje. Super

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA