BUDUĆNOST: Amazon će dostavljati robu bespilotnim letelicama (FOTO) (VIDEO)

Cilj ovog projekta, koji će se realizovati za četiri godine, jeste da se omoguće brze i lagane dostave u krugu od 16 kilometara. Veličina robota znači da će biti limita u količini robe, a to će biti oko 2,5 kilograma

  • 0

Osnivač Amazona Džef Bezos najavio je da njegova kompanija radi na projektu dostave robe koja je brža od modela "Prajm", gde bi roboti oktokopteri dostavljali narudžbine u roku od pola sata.

Projekat bespilotnih letelica trenutno je u fazi istraživanja i razvoja, a Bezos procenjuje da će biti spreman za četiri do pet godina. Dostavni dronovi tražiće naručioce prema GPS koordinatama, koje unesu prilikom narudžbine. Postoji i mogućnost da će usluga pratiti lokaciju mobilnog telefona naručioca da bi dostava stigla gde god da se nalazi.

- Radi se i desiće se, i biće vrlo zabavno - rekao je Bezos.

Cilj je da se omoguće brze i lagane dostave u krugu od 16 kilometara. Naravno, veličina robota znači da će biti limita u količini robe, a to će biti oko 2,5 kilograma. Srećom po kompaniju, to znači da će oko 86 procenata robe biti pokriveno ovom vrstom dostave.

Mnogobrojni roboti će biti "zeleniji" od kamiona i biće pokretani elektromotorima.

Ali ne očekujte da nekog od njih vidite u skorije vreme na vratima. Federalna američka avijacija još nije dala blagoslov za ovakve vrste dronova, što znači da će Amazon najranije moći da predstavi ovaj projekat 2015. godine.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor:techcrunch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA