PRAKTIČNO: Torbica za telefon sa vazdušnim jastucima (VIDEO)

Honda je osmislila proizvod koji sprečava oštećenje mobilnih telefona pri padu, u vidu torbice sa ugrađenim vazdušnim jastucima i senzorima koji detektuju padove

  • 2

Ako već postoje vazdušni jastuci za automobile, zašto ne bismo zaštitili najvredniji predmet svakodnevnice, koji je i najizloženiji padovima? Kako bi sprečili oštećenje maske i napukle displejeve, Japanci su smislili rešenje i za mobilne telefone i napravili novi izum u vidu torbice sa vazdušnim jastucima.

Hondina torbica poseduje senzore koji detektuju opasnost dok se telefon još uvek nalazi u vazduhu i pred sam pad aktiviraju zaštitu koja sprečava oštećenje aparata u trenutku kada se on nađe na zemlji.

Proizvod zasad nije dostupan korisnicima, zbog procene da nije dovoljno razvijen i zahteva doradu, jer je isuviše kabast za nošenje. Ovaj izum je zapravo povezan sa patentom koji je dodeljen kompaniji Apple, a koji se tiče upravo futrole koja će imati ugrađen sigurnosni sistem.

Iako zvanično nije potvrđeno da Apple učestvuje u ovom izumu, ova kompanija se bezmalo puta obraćala japanskim inženjerima za saradnju u pronalasku rešenja za svoje patente. Za sada ostaje da čekamo da ovaj proizvod napreduje dovoljno da bi postao praktičan i upotrebljiv.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA