IT BRAK MILENIJUMA: Spajaju se Apple i Microsoft?

- Ovo je jedan od nezamislivih, ali potpuno mogućih poslovnih poteza. Mislim da bi kompanije mogle da se spoje jer bi na taj način mogle da se suprotstave Androidu, Facebooku i Googleu - naveo je analitičar Kit Ficdžerald

  • 7

Najveći tehnološki giganti i ljuti rivali Apple i Microsoft mogli bi da se udruže u jednu kompaniju u narednih 5-10 godina i tako se suprotstave konkurenciji, predviđaju eksperti.

Analitičar Kit Ficdžerald je u razgovoru za Fox biznis rekao da ukoliko želimo da posmatramo šta svet želi i šta mu je potrebno, jedina opcija jeste da tehnološko tržište nastavi da raste i jača.

- Ovo je jedan od nezamislivih ali potpuno mogućih poslovnih poteza. Mislim da Apple i Microsoft ne samo da moraju da počnu da sarađuju u bliskoj budućnosti, već bi dve kompanije zapravo mogle da se spoje zato što će morati da se bore sa Googleom, Androidom, Facebookom i ostalim konkurentima - rekao je analitičar.

Na pitanje da li će Vlada SAD dozvoliti da spajanja dođe, Ficdžerald je izjavio da su u pitanju čiste spekulacije.

- Pogledajte šta Apple pokušava da uradi sa mobilnim tržištem. Pogledajte Microsoftovu inicijativu. Pogledajte međusobno preplitanje uređaja. Sadržaj je kralj. Bezbednost je kralj. Postoji baza korisnika koja je između mladih i starijih koji moraju da imaju stvari koje su lake za korišćenje i krajne funkcionalne na svim vrstama uređaja bez obzira na platformu - izjavio je Ficdžerald.

U pitanju je zanimljiva teorija, ali velike tehnološke kompanije će morati da nauče da sarađuju kako bi napravile znatno integrisanije igralište za sve korisnike gedžeta i uređaja.

(Telegraf.rs / Izvor: news.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA