Wireless ruter ubija biljke u vašoj sobi!

Prema istraživanju koje je sprovedeno u Danskoj, signal koji emituju wireless ruteri sprečava normalan rast biljaka i može doprineti da one požute, uvenu i mutiraju

  • 10

Grupa devojaka u Danskoj primetila je da ima problema sa koncentracijom kada spava pored mobilnog telefona. Da bi rešile ovaj problem, odlučile su da sprovedu eksperiment.

S obzirom na to da njihova škola ne poseduje opremu za merenje moždanih talasa, ove devojke su došle na ideju da uzmu stvar u svoje ruke i naprave specifičan ogled.

Naime, one su postavile šest saksija sa semenima biljaka pored Wi-Fi rutera, koji emituju istu dozu mikrotalasnog zračenja kao mobilni telefoni, i šest saksija u sobi bez rutera. Devojke su kontrolisale temperaturu, sunčevu svetlost i vodu u oba okruženja.

Nakon 12 dana videlo se da su semena u sobi bez rutera napredovala i pozelenela, dok su semena u drugoj sobi požutela, smežurala, čak i mutirala.

Nakon dva ponavljanja eksperimenta dobijeni su isti rezultati.

- Ipak, ovo je samo srednjoškolski projekat, a ne profesionalno istraživanje - izjavila je Kim Horsvad, nastavnica devojaka koje su sprovodile eksperiment.

Rezultati ovog istraživanja deluju alarmantno s obzirom na to da se zna kako tačno utiču na ljude.

Naučnici iz Londona i Švedske su zainteresovani da ovaj eksperiment sprovedu u pravoj naučnoj laboratoriji, kako bi se utvrdilo kakav efekat wireless ruteri i signali koje emituju imaju na ljude.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailydot.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramona.hr

    18. decembar 2013 | 15:51

    Ima nešto u tome. ..

  • Ševarice

    18. decembar 2013 | 19:27

    Laži, ja imam godinama orhigeju na polici iznad rutera i živi još uvek.

  • Čak Noris

    18. decembar 2013 | 20:27

    Sad ce smisle neki bio ruter, fora da unište ove sad..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA