Najpopularnije aplikacije za vaš smartfon (FOTO) (VIDEO)

Učenje jezika, šerovanje video snimaka, sređivanje fotogafija i zanimljive igrice najpopularnije su aktivnosti koje korisnicima pametnih telefona svakodnevicu čine zanimljivijom

  • 0

Na listi najpopularnijih aplikacija ove godine nalaze se "profesor za jezike" Duolingo, Vine društvena mreža za deljenje kratkih video klipova sa prijateljima, aplikacija za dodavanje raznih efekata vašim fotografijama Pixlr Express, notes u kojem možete zapisivati sve vaše beleške Evernote, RSS reader Feedly koji je odlična zamena za Google Reader, i igrice Temple Run 2 i Despicable me: Minion Rush.

Igrice su dostupne na najpopularnijim operativnim sistemima iOS i Android, a konkurencija je svakog dana sve jača a obzirom da se pojavljuje sve više aplikacija koje nude sate i sate zabave.

DUOLINGO

Ova aplikacija je profesor jezika u džepu. Uz pomoć nje možemo naučiti osnove nemačkog, španskog, portugalskog, francuskog i italijanskog na veoma interesantan način.

Kroz igru i razna interaktivna pitanja veoma brzo se mogu savladati osnove ovih jezika.

Neka pitanja će zahtevati da prepoznate recimo dečaka na slici ispod koje piše reč na odabranom jeziku, da biste u nekom od sledećih morali da napišete tu reč ili je prevedete. Tu su i pitanja u kojima ćete morati da slušate šta vam govori ženski glas i to pokušati da napišete.

Veoma je zabavno i interaktivno pa ćete se posle nekog vremena bukvalno "navući" na ovu aplikaciju. Možete je preuzeti i sa Google Play-a i iTunes-a.

TEMPLE RUN 2

Ovo je definitivno jedna od najigranijih igrica na smartfonima. U pitanju je drugi deo popularne igrice sa mnogo boljom grafikom.

Trčite kroz razne predele i bežite od čudovišta koje vas neprestano juri, pri tom skupljate poene i pokušate da se ne udarite o razne prepreke. Veoma je interesantna i zarazna.

Pored ovoga igrica poseduje dosta novih likova koje kupujete i sa kojima možete igrati. Ova aplikacija je na trećem mestu po broju preuzimanja sa iPhone-a u 2013. godini.

Aplikacija je dostupna i na iOS-u i na Androidu.

VINE

Ova aplikacija pojavila se u januaru i za kratko vreme postala je veoma popularna. U pitanju je jedan vid društvene mreže gde sa svojim prijateljim delite kratke video klipove koji traju šest sekundi.

Dužina klipova je dovoljna da bi bila interesantna, a sama aplikacija ima dosta mogućnosti uz pomoć kojih možete da editujete snimak kako biste napravili nešto posebno.

Vine je četvrta aplikacija po broju preuzimanja na iPhone-u.

Možete je preuzeti za Android i iOS.

PIXLR EXPRESS

Ovo je moćna aplikacija za editovanje fotografija na vašem smartfonu. Uz pomoć nje možete kropovati, dodavati razne efekte i stikere, blurovati i vašu fotografiju dovesti do savršenstva. 

Veoma je intersantna i jednostavna za korišćenje. Sama aplikacija ima oko 7 Mb ali ćete sve dodatne efekte morati posebno da skidate kada prvi put otvorite aplikaciju. Takođe je i veoma brza.

Ukoliko volite da fotografišete, sa ovom aplikacijom ćete sigurno praviti još bolje i kvalitetnije fotografije.

Pixlr Express možete skinuti i za Android i za iOS.

EVERNOTE

Evernote služi za zapisivanja beleški i podsetnika. Ova aplikacije je postala neverovatno popularna i dobra jer je dobila nekoliko update-a tokom 2013. godine.

Sada kompletan home screen možete prilagođavati sebi, zapisivati beleške, podsetnike, snimati audio fajlove i praviti fotografije. Takođe postoji mogućnost tagovanja svih stvari kako biste ih lakše pretraživali kasnije.

Evernote možete skinuti za različite platforme, i sve će automatski biti sinhronizovano na sve uređaje.

Dostupan je i za Android i za iOS.

DESPICABLE ME: Minion Rush

Za sve ljubitelje ovog crtanog filma i simpatičnih miniona postoji i igrica za Android i iOS.

U ulozi ste malog smešnog miniona, i cilj je da izbegavate i preskačete prepreke kako bi ste sakupili što veći broj poena i ispunili razne zadatke. Kako napredujete kroz igru otključavaćete razne minione sa kojima možete igrati.

Veoma je interesantna i postoji nekoliko nivoa u kojima možete trčati. Mini boss borbe su takođe veoma interesantne.

Ukoliko se ulogujete sa nekim od naloga na društvenim mrežama, možete se i takmičiti sa prijateljima.

Igrica je veoma interesantna. Probajte je i sigurno ćete se "zaraziti".

FEEDLY

S obzirom da je Google Reader otišao u istoriju, potreban nam je novi RSS reader kako bi lepo pregledali naše vesti.

Feedly je najbolja aplikacija za ovo. Veoma je pregledna i lepo izgleda. Vesti možete šerovati sa vašim prijateljima, ali i sačuvati za kasnije čitanje. Možete odabrati veliki broj tema kako ne bi ste propustili ono što vas zanima.

Ukoliko vam je potreban novi RSS reader ovo je odlična zamena za Google Reader koji nažalost više ne postoji.

Feedly je dostupan i za iOS i za Android.

Ukoliko ste veliki ljubitelj smartfona, predlažemo vam da isprobate ove aplikacije, ukoliko već niste do sada, one će učiniti da vam vreme provedeno sa vašim telefonom bude još interesantnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA