BITKA MOŽE DA POČNE: League of Legends turnir počinje danas, pratite ga uživo na Telegrafu

Kao što smo već najavljivali, regionalni League of Legends turnir po uzoru na svetske počinje u 15h. Sastaju se četiri tima: Kalu OP, Xtremeley Xtravagant (XTX), New Dawn i Power House. Mečevi će biti strimovani i moguće ih je pratiti putem interneta

  • 8

Kao što smo već najavljivali, kod nas počinje prvi turnir u LOL-u koji je po ugledu na svetske. Prvi mečevi zakazani su za danas u 15 i 16 časova a u njima će se susresti četiri odlična tima. U pitanju su Kalu OP, Xtremeley Xtravagant (XTX), New Dawn i Power House. Mečevi će biti strimovani putem interneta i možete ih pratiti na našem portalu ili na linku.

Telegraf je prepoznao značaj ovakvog takmičenja i rešio da pruži medijsku podršku kako bi ovakva dešavanja postala češća na našim prostorima.

Kalu OP

Tim je nastao mesec dana pred balkanski turnir u Bugarskoj na kojem je osvojio drugo mesto. U finalu su izgubili od Turaka čiji tim postoji već tri godine u istom sastavu. Timski su Diamond 1 na EUW i Challenger na EUNE. Igrali su protiv dosta LCS igrača i timova a neke su i pobeđivali.

Što se tiče članova tima tu su Milan "Zeka" Spasojević - top, Luka "kaLuGG" Todorović - jungle, Uroš "INX1" Jevtić - mid, Miloš "Sa1na" Sainović - ad i Miloš "Shmi" Jokić kao support.

Kako sami članovi ovog tima kažu, u poslednje vreme nemaju pune vremena da vežbaju zbog obaveza, ali ranije su vežbali svaki drugi dan po tri sata timski i nekih 3,4 sata je svako vežbao solo.

Xtremely Xtravagant

Nedavno su promenili line up ali su još uvek jedan od najjačih hrvatskih timova. U prilog im ide puno osvojenih hrvatskih Cro4LoL kupova i višestruko drugo mesto na evropskom Go4LoL-u.

Članovi tima su se prvi put  upoznali na ESL EXPerience LAN-u u Zagrebu prošle godine.

Na top laneu igra Mario "Strik3r" Kovačić koji je poznat po svojoj top lane Karmi dok na mid laneu igra Toni "Sacre" Sabalić koji je poznat po dominaciji na midlaneu i uspeo je da dođe do Challengera u Solo Queue. Jungler Domagoj "Cro Assasin" Fumić je takođe postigao Challenger u Solo Queue u 3. sezoni. Na bot laneu iskusan AD Carry Filip "Milka" Milković kome podršku pruža osnivač tima Nikola "ViRuS" Zeman kao support.

XTX trenutno ima oko 200 LP u 5v5 Challenger tieru, i na kraju 3. sezone je imao preko 500 LP u 3v3 Challenger tieru.

 Power House

Ovaj tim nastao je 2. novembra 2013 godine.Prvi vodja tima bio je Inkvizitor09 i okupio je igrače pod idejom da učestvuju na nekolicini online turnira i vide šta mogu da postignu. U početku tim su činili platinum igrači željni napretka i prvi manji uspeh na domaćoj League of Legends sceni im je bio 1. mesto u grupnoj fazi prve sezone CLL (Croatian Lol League).

Nakon nekoliko izmena među članovima tima, trenutna postava je sledeća: X4nyyyNEWB (aka BestFlamerCro) - top, Leonel999 (Kapiten) - jungle, Redisd (aka Redinald) - mid, Wiseman - ad i DinoKC (aka Dino"Madlife"KS) kao support.

Ovaj sastav tima zauzima 3. mesto na E-sports Croatia Open #2 turniru. Za 2 meseca postojanja tim je postigao dobre rezultate i nada se odličnom plasmanu u Gramno ligi. Svojim najvećim konkurentima u ligi smatraju Kalu OP i XTX sa kojim su već imali i uspešnih i neuspešnih susreta.

Za sada nemamo informacije vezane za četvrti tim "New Dawn" koji se danas takođe takmiči.

Za više informacije možete posetiti oficijalni sajt turnira gde možete između ostalog glasati za vaše favorite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA