TELEGRAF I GRAMNO VAM PREDSTAVLJAJU: Postanite legenda u prvom LOL takmičenju ovakvog tipa u našem regionu

Turnir jedne od najpopularnijih igrica po uzoru na svetske počinje 11. januara 2014. godine. Telegraf i Gramno vam predstavljaju takmičenje u kojem će se osam najjačih timova sa naših prostora boriti za prvo mesto i ulazak u legendu

  • 6

Virus poznat kao League of Legends, već četvrtu godinu se širi svetom. Organizuju se turniri čiji fondovi vrede i nekoliko miliona dolara.

League of Legends, poznatiji kao LOL je multiplayer online battle arena, skraćeno MOBA. Igrica je urađena po uzoru na mod koji je proslavio Warcraft III, DOTA( Defense of The Ancient). Na početku igre birate heroja sa kojim ćete igrati. Kako uništavate protivnike dobijate nivoe koji još više unapređuju vašeg heroja i daju mu nove moći. Takođe sakupljate zlato kako bi ste kupovali predmete koji će još više povećati njegovu snagu.

Pobednik u meču je onaj tim koji prvi uništi protivničku građevinu pod nazivom "Nexus", ili ukoliko drugi tim preda meč.

Za detaljnije informacije o igrici posetite oficijalni sajt League of Legends.

11. januara 2014. godine pocinje prva Gramno Balkanska liga po uzoru na ligu LCS. Ova liga je najjača na svetu u ovoj igrici. Na turniru će učestvovati osam najboljih timova sa našeg govornog područja, a za najbolje su spremljene i nagrade.

Naravno Telegraf je prepoznao značaj ovakvog takmičenja i rešio da pomogne u njegovoj medijskoj promociji kao i sami osnivači igrice RIOT, koji su takođe odlučili da potpomognu ovo takmičenje.

Liga će se igrati na EUNE serveru, trajaće sedam nedelja + Play Off, a ekipe će dobiti naloge za ligaške mečeve. Svaki tim će se dva puta susresti sa svakim i šest najboljih igraće u Play Off-u. Mečevi će se igrati subotom i nedeljom, a prenos sa komentatorima moći ćete da pratite direktno na ovom linku.

Direktno u ligu bez kvalifikacija prošla su tri najjača tima sa naših prostora: Kalu OP, Xtremely Xtravagant, Back To Gaming.

Kalu OP je osvojio drugo mesto na ESL Balkanu, Xtremely Xtravagant je najpopularniji i jedan od najjačih Hrvatskih timova, a Back To Gaming je tim koji je osvojio dva Cro4LoL turnira, osvojio prvu sezonu CLL-a i drugo mesto na ESL Lan turniru.

Nazivi ostalih timova koji su kroz kvalifikacije došli do mesta u takmičenju su: ERRATIC, Bestije, New Dawn, ACERTAS, Graves Anathomy.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA