Evo kako će Apple unaprediti iCloud

Do sada se kompanija oslanjala na nezavisne CDN mreže kao što su Akamai ili Level 3, ali je prošle godine započela razvoj lične mreže koja će značajno ubrzati sve njihove servise

  • 0

Apple trenutno radi na razvoju svoje mreže za isporučivanje sadržaja (content delivery network - CDN), koja bi trebalo da poveća performanse iCloud servisa. Kompanija je napravila ključne korake u njenom stvaranju i trenutno se na njoj uveliko radi, navodi se u saopštenju Streaming Media Blog-a.

Do sada se Apple oslanjao na nezavisne CDN mreže kao što su Akamai ili Level 3. U prošloj godini kompanija je zaposlila gomilu ljudi koji imaju veze sa razvojom large-scale mreža. I druge velike kompanije poput Microsoft-a i Google-a su razvile svoje CDN mreže kako bi još brže i kvalitetnije dopremali sadržaj do korisnika.

Što se tiče konkretno Apple-a, njemu CDN služi za isporučivanje aplikacija, muzike, i svog iCloud servisa do korisnika. Trenutno kompanije kontroliše sve delove ovog procesa osim dopremanja sadržaja do korisnika.

Ovo je odličan potez Apple-a, s obzirom da će njihova lična CDN mreža značajno ubrzati performanse iCloud servisa, kao i skidanje muzike i aplikacija.

(Telegraf.rs / Izvor: news.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA