GAME OVER: Igrica Flappy Bird skinuta sa marketa

Kreator igre Dong Nguyen izjavio je da više ne može da podnese pritisak javnosti i popularnost koju je igra stekla, te je zbog toga odlučio da zvanično je skine

  • 16

Igrica koja je preko noći postala popularna i od koje je većina igrača postala zavisna, Flappy Bird, juče je skinuta sa Android i iOS marketa. Ukoliko je do sada niste skinuli, nažalost više nećete imati prilike.

Kreator igre Dong Nguyen izjavio je da više ne može da podnese pritisak javnosti i popularnost koju je Flappy Bird stekao, te je zbog toga odlučio da zvanično skine igru.

U subotu je na Twitter-u objavio svoju nameru, a fanovi su ga molili da to ne učini. Reakcije javnosti baš i nisu bile dobre. Neki su Dongu pretili ubistvom, a oni najgori zavisnici tvrdili da će izvršiti i samoubistvo ukoliko je skine sa marketa. Korisnici koji su je do sada instalirali moći će da nastave da je igraju.

Iako je igrica izašla još u maju prošle godine, ona je tek u proteklih nekoliko nedelja postala neverovatno popularna. Do njenog kraja, preuzeta je preko 50 miliona puta, a dnevno je zarađivala 50.000 dolara. Pretpostavlja se da je igrica postala toliko popularna zbog njenog frustrijajućeg gejmpleja.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgoricanin

    10. februar 2014 | 13:09

    Igrica budi ono najgore u co'eku :D

  • Kritičar

    10. februar 2014 | 15:02

    Čovek je našao način da probudi u čoveku onaj legendarni poriv koji su imale samo stare, dobre igre - da iznova pokušava ponovo i nadmaši samog sebe.

  • Neo

    10. februar 2014 | 13:19

    Igrica je preglupa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA