Japanci kupuju Viber za 900 miliona dolara

Japanski gigant Rakuten objavila je da će kupiti popularnu aplikaciju koja ima 300 miliona korisnika širom sveta

  • 4

Poznata japanska kompanija Rakuten, objavila je juče da će kupiti Viber aplikaciju za 900 miliona dolara. Ovo je najpopularnija aplikacija za četovanje na smartfonima, a osnovao ju je Izraelac Talmon Marko 2010. godine, i sada ima više od 300 miliona korisnika u 193 zemlje.

Viber je aplikacija za operativne sisteme Android, iOS i Windows Phone, a omogućava korisnicima da njihov broj mobilnog koriste kao korisničko ime kako bi besplatno četovali ili pričali putem interneta sa svojim prijateljima.

Rakuten ima prihod od 3,9 milijarde dolara zahvaljujući platformama za e-trgovinu. Kada korisnici naprave nalog na njihovom sajtu, oni mogu da izvrše plaćanje na drugim sajtovima koji podržavaju ovaj servis.

Ova kompanija je napravila nekoliko velikih investicija u poslednje vreme, kao što je ulaganje 100 miliona u društvenu mrežu Pinterest i prisvajanje kompanije Kobo za 315 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA