Sony predstavio dva nova modela telefona, tablet i pametnu narukvicu

Novi Xperia Z2 pametni telefon i tablet su još bolji nego prethodnici, Xperia M2 odličan smartfon srednje klase, a SmartBand narukvica će pratiti sve fizičke aktivnosti korisnika

  • 5

Danas je zvanično počeo Mobile World Congress (MWC) u Barseloni. Već prvog dana, Sony je predstavio ono što je ljubitelje ove kompanije najviše zanimalo, naslednika popularnog Xperia Z1 smartfona i tableta, novi Xperia M2 pametni telefon ali i jedan nosivi (wearable) gedžet. Sada se i zvanično zna da će se svi pomenuti proizvodi pojaviti već u martu.

Sony Xperia Z2 Smartfon

Sony je rešio da u izgledu svog novog modela ništa ne promeni, i Xperia Z2 izgleda isto kao prethodnik. Novi model će takođe biti vodootporan. Što se tiče unutrašnjosti telefona, tu je druga priča.

Prva velika promena odnosi se na ekran. Kompanija je predstavila novi IPS ekran pod nazivom  Live Color LED. Ovu tehnologiju je patentirao Sony, a ona donosi najširi spektar boja na mobilnim uređajima. U poređenju sa prethodnim modelom, Z2 ima atraktivniji displej, sa boljim kontrastom, i vernijim bojama. Rezolucija je ostala nepromenjena, Full HD sa 1920 x 1080 piksela a dijagonala ekrana je 5.2 inča.

Baterija, RAM memorija i procesor su takođe unapređeni. Z2 dolazi sa baterijom od 3200 mAh, 3 GB RAM memorije, quad-core Snapdragon 801 procesorom na 2.3 GHz, i kamerom od 20.7 Mpix. Još jedna novina odnosi se na kameru, koja će moći da snima u 4K rezoluciji. Sony je takođe dodao Timeshift funkciju, snimanje u 720p rezoluciji sa 120 frejmova u sekundi, što će omogućiti pravljenje slow-motion video klipova.

Uređaj će dolaziti sa najnovijim Android 4.4 KitKat-om, a u prodaji će se naći u martu ove godine u crnoj, beloj i ljubičastoj boji.

 Sony Xperia Z2 Tablet

Sa debljinom od 6.4 milimetara, ovo je jedan od najtanjih i najlakših tableta na svetu. Z2 tablet deluje kao uvećana verzija Z2 telefona, a takođe je i vodootporan.

Novi model poseduje isti Live Color LED ekran kao i Xperia Z2 smartfon, ali i isti hardver: 3 GB RAM memorije, Snapdragon 801 procesor, i Full HD rezoluciju. Novi ekrani su definitivno veliki korak u napred za Sony.  Kamera koja se nalazi u tabletu ima 8 Mpix.

I prethodni model je bio tanak i lagan, a ovaj je još  više unapredio te karatkeristike, bez ikakvog žrtvovanja kada je u pitanju hardver. Z2 je zadržao čak i bateriju od 6000 mAh.

Ovaj uređaj će se takođe pojaviti u martu, a dolazi sa najnovijom Android 4.4 KitKat verzijom.

Sony Xperia M2

Najtanji 4G pametni telefon sa najboljom kamerom  i najvećim qHD ekranom od 4.8 inča u svojoj klasi. Kao i prethodni uređaji, i ovaj je vodootporan.

- Xperia M2 je ultra brz pametni telefon koji nudi sjajne specifikacije i performanse i sa cenom srednje klase doseže nove korisnike. Ovo je izvrstan uređaj za korisnike koji traže pametni telefon koji ima sve - izjavio je je Calum MacDougall, direktor Xperia marketinga u Sony Mobile Communications-u.

Kao najtanji 4G pametni telefon na svetu u svojoj klasi, Xperia M2 kombinuje brzi četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon 400 procesor koji radi na 1.2 GHz, 1 GB RAM memorije  i 4G LTE mrežu za brzi rad. Baterija ima 2300 mAh, a kamera 8 Mpix.

Ovaj model ima i dual-SIM varijantu, a biće dostupan u crnoj, beloj i ljubičastoj boji. Dolazi sa 4.3 JellyBean verzijom Androida.

 Sony SmartBand

Prvi proizvod, koji funkcioniše uz pomoć novog Core fitness tracker-a ove kompanije. Kompanija se nada će njihov SmartBand, kao i svaki uređaj koji bude koristio Core fitness tracker, korisnicima ponuditi mnogo više od gedžeta za vežbanje.

Uz pomoć Lifelog aplikacije ovaj gedžet će pratiti fizičke aktivnosti korisnika svaki dan, ali će pored ovoga sačuvati i mesta na kojima ste bili, pesme koje ste nedavno slušali,  igrice koje ste igrali i još dosta toga. Sony ovo naziva SmartWear Experience, a SmartBand je samo početak.

Veoma je lagan i vodootporan. Sony je definitivno obratio pažnju na slične uređaje koji su trenutno na tržištu. Tako će SmartBand pratiti ciklus spavanja dok ga nosite, kako bi vas svako jutro probudio u najbolje vreme. Takođe će vas obavestiti o dolaznim pozivima, porukama, i aktivnostima na Facebook-u i Twitter-u uz pomoć vibracija pošto ne poseduje ekran.

Gedžet će raditi na svim Android uređajima, povezivaće se pomoću Bluetooth i NFC tehnologije. U početku  će biti dostupan u crnoj boji, a nakon predstavljanja biće i u drugim bojama, uključujući i posebnu, ograničenu seriju za 2014 FIFA Svetsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA