CARPLAY: Apple lansira iOS za komandne table automobila

Vozači će uz pomoć glasovnih komandi odgovarati na pozive, kucati poruke ili puštati muziku, a prvi modeli automobila koji podržavaju ovu funkciju su Ferari, Mercedes i Volvo

  • 0

Apple danas zvanično predstavlja svoj projekat, u kojem će integrisati iPhone i iOS operativni sistem u automobile. Pod nazivom CarPlay, kompanija iz Kupertina tvrdi da je projekat dizajniran tako da vozačima pruži neverovatan doživljaj koristeći njihov iPhone u automobilu.

Prvi automobili koji će podržavati ovu funkciju biće novi modeli Ferarija, Mercedesa i Volva, koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem sajmu u Ženevi, koji počinje ove nedelje. Pored ovih, uskoro nas očekuju i drugi koji će podržavati ovu funkciju, kao što su modeli BMW-a, Pežoa, Nisana, Jaguara...

CarPlay je napravljen tako da će vozači uz pomoć glasovnih komandi odgovarati na pozive, kucati poruke ili puštati muziku. Prisutna je i navigacija uz pomoć Apple mapa. Ovaj softver dolazi kao deo iOS 7 operativnog sistema, a podržavaju ga verzije iPhone 5, 5S i 5C.

Dugme za aktiviranje glasovnih komandi nalaziće se na volanu, a celokupan sistem biće integrisan i isprepletan sa elektronikom automobila. Dobra stvar je što će preko komandi u automobilu biti moguće kontrolisati i iPhone.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA