UPOZNAJTE KORTANU: Veštačku inteligenciju koja stiže u Windows Phone 8.1 verziji

Sa Kortanom ćete moći da razgovarate, a ona će moći da razmišlja i formira ličnost. Njeno zvanično predstavljanje očekuje se na predstojećoj Microsoft-ovoj Build konferenciji u aprilu

  • 7

Predstojeći apdejt 8.1 za Windows Phone 8 donosi brojna poboljšanja, među kojem je i dugo očekivani vid veštačke inteligencije koja je upakovana u ličnog asistenta pod nazivom Kortana (Cortana). Kortana je slična Siri na iPhone-u i Google Now na Androidu. Ona će zameniti dosadašnju Bing pretragu na Windows Phone smartfonima.

Kortana je dobila ime po liku iz serijala video igara Halo. Imaće formu kružne animacije, umesto žensog karaktera. Ona će moći da priča, razmišlja i formira ličnost što je slično Apple-ovoj Siri. Moguće je podesiti i na koji način želite da vam se Kortana obraća kada komunicirate sa njom.

Ključni deo je to što će ona moći da čuva informacije i podatke u takozvanom Notebook sistemu. Notebook će omogućiti Kortani da pristupa informacijama kao što su lokacije, ponašanja, podsetnici, kontakti i druge. Moći će da prati informacije o letovima, ali i druge stvari koje se pominju u mejlovima, što znači da će objavljivati notifikacije slične Google Now.

Iako Microsoft koristi ime Kortana tokom testiranja Windows Phone 8.1, još uvek nije poznato da li će to ime ostati i kada se apdejt zvanično pojavi. Microsoft će objaviti više detalja o 8.1 apdejtu i samoj Kortani, na njihovoj predstojećoj Build konferenciji u aprilu.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    3. mart 2014 | 23:17

    Sta li ce da bude zs 100god bas me zanima!? Ali videcemo:)

  • nnnnnnnnn

    3. mart 2014 | 23:43

    I tako film Her vise nije u domenu SF

  • Kristijan

    4. mart 2014 | 06:29

    Da mi ostavimo kabl njima za uticnicu,da ih iskljucimo kad budu hteli da nas pobiju ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA