STIŽE DIRECTX 12: Program koji će iskoristiti poslednji atom snage vašeg računara

Svi gejmeri će biti oduševljeni pojavom nove verzije ovog programa, jer će se zahtevnost video igara navodno drastično smanjiti. Više informacija biće poznato 20. marta

  • 1

Microsoft je zvanično objavio da će novu verziju programa DirectX prikazati javnosti 20. marta na "Game Developers Conference-u" u San Francisku. Razlog zbog kojeg je DirectX bitan je taj što on omogućava izvršavanje procesa koji su neophodni za igranje video igara i drugih mulitmedijalnih sadržaja na Windows operativnim sistemima.

Postojanje DirectX-a 12 potvrđeno je na sajtu, kao i na zvaničnom Twitter nalogu. Svi najveći proizvođači grafičkih kartica i čipova, kao što su AMD, Nvidia, Intel i Qualcomm pružili su podršku u razvijanju nove verzije ovog programa. Prva saznanja o novoj verziji pokazuju da će novi DirectX iskoristiti i poslednji atom snage iz računara, tableta, telefona ili konzole.

Poslednja verzija DirecX-a objavljena je sa pojavljivanjem Windows 7 operativnog sistema u oktobru 2009. godine. Microsoft ima običaj da nove verzije ovog programa objavljuje sa pojavom novih operativnih sistema, a DirectX 12 će verovatno dolaziti sa sledećom verzijom Windows-a. Pojavljivanje Windows 9 operativnog sistema očekuje se 2015. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    14. mart 2014 | 12:06

    Kupili ste mocnu grafu od 200eura,a sad je morate menjati zbog dx12 a jos uvek igramo igre sa dx9.Haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA