SPREMITE SE: Windows 9 stiže u aprilu 2015. godine

Kompanija Microsoft planira da unapredi novu verziju kako bi izbegla kritike kojima je izložen sadašnji operativni sistem

  • 9

Microsoft trenutno radi na prvom unapređenju za Windows 8.1 koji je deo ranije najavljivanih"Threshold" apdejtova. Ovih dana, pojavile su se informacije da je u planu i Windows 9 koji će takođe biti deo ovih inovacija, a navodno će se pojaviti u aprilu sledeće godine. Više informacija vezanih za novi operativni sistem biće objavljene na Microsoft-ovoj konferenciji koja je zakazana za april ove godine.

Kompanija planira da Windows 9 izbegne kritike na koje nailazi njihov sadašnji operativni sistem. Još uvek nije poznato koja će sve poboljšanja doneti ali će se nova verzija "Metro 2.0" interfejsa najviše fokusirati na poboljšanje aplikacija i sistem "pločica" (takozvani tiles) koje je prethodni Windows doneo.

Neke od prethodnih glasina pominjale su da će aplikacije za Metro interfejs raditi u odvojenom prozoru na tradicionalnom dekstopu na način na koji je većina korisnika navikla. Pominje se i vraćanje start dugmeta, mada će se ono po svemu sudeći vratiti i ranije u nekom od apdejtova koji nas očekuju tokom ove godine.

Programeri su u završnim fazama planiranja Windows-a 9, a početak rada na njemu se očekuje posle velike Microsoft-ove konferencije u aprilu.

Windows-u definitivno treba dosta inovacija ako Microsoft želi da uspe u vizije hibrid operativnog sistema za tablete i računare. Ukoliko kompanija uspe da udahne novi život u Windows 9 i donese unapređenja sigurno će u tome i uspeti.

(Telegraf.rs / Izvor: TheVerge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA