Pogledajte koje zanimljive servise krije Google (FOTO) (VIDEO)

Google je prepun raznih servisa za koje mnogi ne znaju, neki od njih su Google Sky, Keep, Dart, Get Your Bussines Online i drugi, pročitajte kako ih možete koristiti

  • 0

Pored svojih najpopularnijih servisa kao što su Gmail i Youtube, Google krije i brojne druge koji su podjednako interesantni, ali mnogo manje poznati. Uz pomoć Google Sky-a možete istraživati svemir i zvezde, Google Keep će sačuvati sve vaše beleške na jednom mestu i omogućiti pristup sa različitih uređaja, a tu je još i dosta drugih.

Pogledajte listu zanimljivih servisa koje krije Google.

Google Sky

Ovaj servis je deo čuvenog Google Earth-a koji korisnicima omogućava da istražuju svemir i galaksije. Nastao je u saradnji sa američkom svemirskom agencijom NASA i uz pomoć fotografija Habl teleskopa. Google Sky je jedan od tri dela Google Eartha, a druga dva su Google Mars i Google Moon.

Google Keep

Pojavio se prošle godine, i ova aplikacija se povezuje sa vašim Google Drive nalogom. Google Keep omogućava čuvanje beleški, slika i čeklista. Interfejs je veoma lak za korišćenje, a vaši podsetnici će vam uvek biti na dohvat ruke gde god da se nalazite.

Dart

Ovo je programski jezik razvijan od strane Google-a, koji ima za cilj da zameni JavaScript. Lansiran je 2011. godine, ali se još uvek nalazi u fazi testiranja. Dart ima jednostavan dizajn i mogu ga koristiti i oni koji tek počinju da se bave programiranjem.

Google Fonts

Ovaj servis nudi besplatne fontove za sve, a možete ih koristiti kako u privatne tako i u komercijalne svrhe. Na raspolaganju vam je 629 fontova.

Get Your Business Online

Ovo je inicijativa Google-a da lokalne firme stavi na internet, kako bi poboljšala lokalnu ekonomiju i pomogla razvoju malih preduzeća. Tu možete pronaći razne informacije u vezi sa firmama koje vas zanimaju kao i kurseve. Servis uključuje i jednu godinu besplatnog hostinga.

Google Trends

Pogledajte šta sve ljudi traže na Google-u i koji su najpopularnije stvari. Pretražujte prema datumima, ili gledajte najpopularnije pretrage u zavisnosti od kategorije koja vas interesuje. Možete čak i ukucati neki termin i videti kako je on bio tražen tokom vremena i na kojim mestima.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA