≫ 

Hakeri nisu ukrali samo Facebook podatke, već mogu da pristupe i vašim nalozima na drugim sajtovima - evo kako da proverite da li ste u opasnosti

Ovo je samo još jedan podsetnik na to koliko je Facebook sveprisutan u našim životima, i da napad na njega može da ugrozi i mnoge druge stvari u našem životu

  • 2

Facebook je nedavno otkrio da je bezbednost 50 miliona profila kompromitovana kada su napadači ukrali "tokene za pristup" koji su im dozvolili da upadnu na te naloge.

Međutim, pored pristupa Facebook nalozima, kao i onima na Instagramu, ukradeni tokeni su možda kompromitovali i naloge na sajtovima trećih lica koji koriste Facebook Login.

Evo kako da najlakše otkrijete da li je i vaš Facebook nalog hakovan - i šta odmah morate da uradite

Možda ne morate da menjate svoju šifru, ali bi trebalo da proverite gde ste se sve ulogovali na Facebook.

Foto: Tanjug/AP

Pristupni token nije šifra. U pitanju je niz karaktera koji vam dozvoljavaju da ostanete ulogovani na vaš Facebook nalog.

Facebook kaže da vas ovi tokeni drže ulogovanima čak i kada ga ne koristite - tako da ne morate da unosite šifru svaki put kada ga otvorite.

Ne postoji puno toga što možete da uradite nakon ovog upada jer je Facebook već resetovao te tokene, ali bi trebalo da posetite stranicu za bezbednost i pogledate sekciju "Where You’re Logged In" kako biste se izlogovali sa neaktivnih uređaja.

Takođe, trebalo bi da proverite i aplikacije trećih lica za koje koristite svoj Facebook nalog za logovanje.

U Facebook podešavanjima idite na Apps and Websites meni kako viste videli koje sve aplikacije koriste vaše Facebook podatke za logovanje. Trebalo bi da povučete privilegije za one koje ne korisite.

Ovo je veoma važno jer trenutno preko 160.000 sajtova koristi Facebook Login.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    2. oktobar 2018 | 17:05

    To neka se sikiraju ovi sto nesto muckaju i koji cuvaju pare u internetu,na fejsbuku ima mnogo naloga na kojima ljudi nista ne kriju cak ni broj telefona ne znam koja svrha je da bi ih neko hakovao.

  • Živa

    2. oktobar 2018 | 21:13

    Uhapsite ih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA