≫ 

Oglasio se tvorac jezivog Momo izazova i otkrio njegovu pravu svrhu

Čini se da sada svi roditelji moglu da malo odahnu

  • 0

Tvorac opasne igre Momo oglasio se iz svoje "radionice" u Japanu i poručio da je jeziv trend koj ije započeo "mrtav".

Keisuke Aiso je za magazin TheSun izjavio da njegova opasna igra nikada nije trebalo da postoji toliko dugo, kao i da je istrulila. Zbog toga je odlučio da je baci.

- Deca mogu da budu sigurna, Momo je mrtav - ona ne postoji i kletva je podignuta.

Aiso je jezivi model iz izazova zapravo nazvao "Majka Ptica" kada ga je pravio za nacionalnu izložbu u Japanu 2016. godine.

Foto: Printskrin/Jutjub/KUTV2News

Međutim, osoblje jedne alternativne galerije sada je suočeno sa pretnjama smrću koje su povezane sa histerijom koja je za jako kratko vreme počela da okružuje sliku koju je stvorio svojom skulpturom.

Slike modela počele su da se šire internetom zajedno sa tvrdnjom da bi deca mogla da budu dovedena do ivice samoubistva, pa čak i da ga počine - ali se ispostavilo da je to prevara.

Takozvani "Momo izazov" je "uključivao" komunikaciju dece sa čudnim bićem koje ih je zadirkivalo da ispunjavaju određene izazove.

Te instrukcije su uključivale samopovređivanje, ali i povređivanje drugih, uključujući i naređenje da okončaju sopstveni život.

Aiso je ipak naglasio da je stvorenje trebalo da izgleda strašno, ali ne na način na koji ga je prevara prikazivala.

Objasnio je da mu je veoma žao zbog internacionalnog talasa panike i straha koju je njegova kreacija stvorila - i zato je odlučio da je uništi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA