• 1

Chrome će vas ubuduće obavestiti kada vam je lozinka ukradena

Google osvežava bezbednosnu listu na svakih 30 minuta, štiteći tako četiri milijarde uređaja od phishing-a i drugih vrsta napada

  • 1

Svi koji kao glavni internet pregledač koriste Chrome ubuduće će dobijati informacije o potencijalnim opasnostima i nebezbednim lokacijama na kojima se kradu korisnička imena i lozinke.

Ako Chrome detektuje proboj vašoj bazi podataka, na ekranu će vam iskočiti poruka sa pitanjem da li želite da promenite svoju šifru. Prvobitno je ova funkcija bila jedna od alatki u pretraživaču, koju ste mogli dodatno da preuzmete, ali će sada biti uključena u Chrome kako bi automatski mogla da vas upozori dok krstarite internetom.

Nova funkcija je nastala iz potrebe za povećanom bezbednošću, budući da sve veći broj sajtova i aplikacija biva ocenjeno kao nebezbedno. Podešavanja nove funkcije mogu se naći u glavnim podešavanjima (Settings, pod Sync i Google Services).

Google osvežava bezbednosnu listu na svakih 30 minuta, štiteći tako četiri milijarde uređaja od phishing-a i drugih vrsta napada.

Google na Chrome uskoro uvodi i druge bezbednosne opcije, kao što je "predictive phishing protection", koja će upozoravati korisnike kada se uloguju na neki sajt za koji postoji sumnja da je povezan sa phishing-om.

Video: Srpski hakeri upali na sajt Kadrija Veseljija

(Telegraf.rs/BGR)

Komentari

  • Ghostery

    Kasno, kasno. Meni je pre 4 godine lozinka ukradena i od tada nikako nemogu svoj email da vratim.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima