≫ 

"Hey Google, be my translator": Prevodilac u realnom vremenu stigao na vaše pametne telefone

Za sada je prevođenje moguće na 44 jezika na telefonima, odnosno na 29 jezika na pametnim displejima

  • 0
Google Interpeter

Printskrin: Twitter/@TechBossIndia

Nakon što je Google Interpeter, prevodilac u realnom vremenu, predstavljen na pametnim zvučnicima i displejima, došao je red da se pojavi i na mobilnim telefonima.

Ta vrlo korisna aplikacija od sada je dostupna i na Android i na iOS platformama. Program radi u sadejstvu sa Assistant-om.

Ako mu kažete, na primer "Hey Google, be my German translator", pokrenuće se opcija koja će u realnom vremenu prevoditi tekst i audio.

Za sada je prevođenje moguće na 44 jezika na telefonima, odnosno na 29 jezika na pametnim displejima.

Među njima, naravno, nema našeg jezika, ali znajući Google, u nekom trenutku u budućnosti verovatno ćemo dobiti i tu podršku.

Zgodno je što je Interpreter integrisan direktno u Google Assistant, tako da ne zahteva dodatni daunload i instaliranje neke nove aplikacije.

Oni koji su je isprobali kažu da je aplikacija je vrlo precizna i da tačno i razumljivo prevodi, bar kada je u pitanju prevod sa engleskog na nemački jezik, pa nema razloga da ne verujemo da je isti slučaj i sa drugim jezicima.

(Telegraf.rs/ICT Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA