Zaludele su milijarde ljudi: Ove aplikacije su rekorderi po broju preuzimanja u protekloj deceniji

Kada se pogleda koje aplikacije zauzimaju prva četiri mesta na listi, može se zaključiti da Mark Zakerberg poseduje veliki deo današnjeg virtuelnog prostora i uticaja na njega

  • 4
WhatsApp, aplikacija,aplikacije Foto: Pixabay.com

Ako će druga decenija 21. veka ostati upamćena po nečemu, to je sigurno omasovljenje upotrebe pametnih telefona.

Danas je teško i zamisliti život bez njih, ali pre samo 10 godina u Americi je 62 miliona ljudi imalo pametne telefone, dok je taj broj sada porastao na 265 miliona, piše Indy100.

U Velikoj Britaniji, pre 10 godina, samo 17 odsto populacije imalo je pametni telefon. Danas ga ima 78 odsto stanovnika te zemlje.

Jedan od najrevolucionarnijih elemanta pametnih telefona su aplikacije, naročito one za društvene mreže.

Nedavno je objavljena lista aplikacija sa najvećim brojem preuzimanja u prošloj deceniji i nikoga ne iznenađuje to što se Facebook našao na prvom mestu, a Facebook Messenger na drugom.

Na trećem je WhatsApp, na četvrtom Instagram, a peto mesto zauzeo je Snapchat. Za njima slede Skype, TikTok, UC Browser, YouTube i Twitter.

Ova lista napravljena je kombinovanjem podataka sa Google Playa i App Storea u periodu od januara 2012. do novembra 2019. godine.

Kao što se može videti, četiri najpreuzimanije aplikacije su u vlasništvu Facebooka, iz čega se može zaključiti da Mark Zakerberg poseduje veliki deo današnjeg virtuelnog prostora i uticaja na njega.

(V.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    21. decembar 2019 | 21:05

    Ovo nije realna slika,jer na ios u se npr skida youtube,gmaps itd dok na androidu idu preinstalirane. A ne verujem da je skajp korisceniji app od youtube. Ili skidaniji na ios sistemima

  • Drago

    21. decembar 2019 | 21:04

    Od svih navedenih imam instaliran samo youtube

  • Realno

    22. decembar 2019 | 09:34

    Kod mene sem vibera za sve ostale aplikacije se misli da se one mažu na hleb...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA