• 0

Google "časti" za 15 godina jedne od svojih najpopularnijih aplikacija

Najveća promena je sama ikonice, a aplikacija je dobila i dva nova taba - "Contribute" i "Updates", i novu "saobraćajnu" opciju

  • 0

Google Maps u subotu puni 15 godina, a da bi taj jubilej bio obeležen kako treba, Google je pripremio novu ikonicu, zajedno sa još nekoliko novih funkcija jedne od svojih najpopularnjih aplikacija.

Ipak, najveća promena ovde je sama ikonice, koja je od prethodnog izgleda klasične mape, sada dobila izgled "pin" markera na beloj pozadini. Aplikacija je dobila i dva nova taba - "Contribute" i "Updates", dok je tab "For you" zamenjen preciznijim tabom "Saved" tabom.

Ove promene prate nedavno uvođenje novih funkcija, koje su potpuno usredsređene na sadržaj koje dolazi od samih korisnika i mogućnosti praćenja drugih korisnika.

Google je, takođe, najavio još nekoliko novih opcija svoje Maps aplikacije koje se odnose na detaljnije pružanje informacije o javnom saobraćaju, a koji bi trebalo da postanu aktivne od marta, prenosi The Verge.

Korisnici su i ranije mogli da dobiju informacije o gužvama na nekoj od linija javnog prevoza, ali će od sledećeg meseca te informacije biti detaljnije. Tako će putnici moći da se informišu i o detaljima kao što su da li vozilo ima poseban ulaz za osobe u invalidskim kolicima, kolika je temperatura u vozilu, o bezbednosti vožnje...

Nova ikonica i promene interfejsa trebalo bi da postanu aktivne ovih dana, dok će unapređene informacije o saobraćaju moći da se koriste od sledećeg meseca.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima