≫ 

Pomoć za rad i učenje od kuće: Skype ukida ograničenja za grupne pozive

Opciju pod imenom "Meet Now" moguće je, u par klikova, jednostavno pokrenuti mišem na internet sajtu servisa

  • 0
žena, kompjuter, radi od kuće Foto: Pixabay.com

I Microsoft je, u vreme epidemije korona virusa, odlučio da priskoči u pomoć korisnicima i ponudi alternativu servisima za grupnu komunikaciju kao što je Zoom, koji je u poslednje vreme opterećen navalom korisnika, kao i problemima sa bednošću korisnika.

Tako je putem Skype odsada moguće obavljati video pozive bez prijave na servis, što je slično kao i kod Zoom-a. Razlika je u tome što u slučaju Skype-a čak ni host (domaćin) konferencijskog poziva ne mora da bude prijavljen, niti da ima Skype instaliran na svoj uređaj.

Novu opciju pod imenom "Meet Now" moguće je, u par klikova, jednostavno pokrenuti mišem na internet sajtu servisa i pozivanjem željenih sagovornika. Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju, opciju je moguće koristiti i unutar nje (dostupna je u meniju sa leve strane, pored opcije za novi razgovor).

Linkovi kojima se drugi korisnici pozivaju na učešće u razgovoru nemaju vremensko ograničenje, video pozivi nisu ograničeni kada je u pitanju funkcionalnost (u odnosu na dosadašnje video pozive koji su zahtevali da učesnici budu prijavljeni na servis), postoji mogućnost razmene tekstualnih poruka paralelno sa vođenjem video razgovora, kao i korisnika opcija za zamagljivanje pozadine ukoliko vam je, na primer, u sobi iz koje obavljate pozive nered.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA