≫ 

Popularna društvena mreža stvara "pozitivno okruženje": Da li je hejterima "odzvonilo"?

Nove opcije će biti najkorisnije osobama sa velikim brojem pratilaca koje bi mogle da budu potnecijalne žrtve pretnji ili zlostavljanja

  • 1
Ove dve mreže dominiraju Foto: Pixabay.com

Instagram je svojim korisnicima omogućio istovremeno brisanje 25 komentara odjednom i dozvolio im da blokiraju ili ograniče više profila istovremeno. U cilju da korisnicima stvori "pozitivno okruženje", posebno kada su u pitanju osobe sa većim brojem pratilaca, Instagram je počeo testiranje pomenutih opcija.

One bi korisnicma trebalo da ponude više kontrole nad mogućnošću da ih neko drugi može tagovati i pomenuti u svom postu. Tako će korisnici moći da izaberu da li žele da ih svi ili samo korisnici koje oni prate mogu označiti, pomenuti u komentaru ili story-ju, ili da to niko ne može da uradi. Ta opcija biće dostupna u podešavanjima privatnosti.

Instagram, takođe, testira i mogućnost "pinovanja" komentara na vrh posta. Korisnici mogu da "pinuju" više komentara, što takođe daje mogućnost kreatorima sadržaja da pozitivne komentare istaknu u prvi plan, piše The Verge.

Nove opcije će biti najkorisnije osobama sa velikim brojem pratilaca koje bi mogle da budu potnecijalne žrtve pretnji ili zlostavljanja. Ipak, iz Instagrama tvrde da im je cilj i "borba protiv onlajn nasilja" čija žrtva mogu biti svi, a ne samo influeseri.

Instagram i Facebook nedavno su uklonili milionski sadržaj sa svojih platformi, upravo zbog zlostavljanja i uznemiravanja koje su prijavljivali korisnici. Instagram, međutim, novim promenama želi da deliuje preventivno i da upozori korisnike na "potencijalno uvredljive opise fotografije i videa koji postavljaju", za šta se koristi i poseban filter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bleach

    14. maj 2020 | 01:35

    Napokon, smučilo mi se više da na svakom postu brišem 20 komentara jedan po jedan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA