• 0

WhatsApp upozorava: Ne preuzimajte ove aplikacije!

Brojne izmenjene verzije osnovne aplikacije korisnicima daju mnogo dodatnih opcija, koje ne postoji kod originalne verzije...

  • 0

Korisnici WhatsApp-a, najpopularnijeg mesindžera na svetu, trebalo bi da budu svesni opasnosti koje dolaze od lažnih verzija te popularne aplikacije.

Naime, na brojnim APK (Android application package) sajtovima moguće je pronaći verzije aplikacije WhatsApp, za Android i iOS platforme, koje su "izmenjene" tako da korisnicima daju mnogo dodatnih opcija, koje ne postoji kod originalne verzije aplikacije.

Preuzimanje takvih verzija, koje nisu preuzete iz zvaničnih App Store i Google Play Store prodavnica, predstavlja veliki rizik zbog ugrožavanja privatnosti korisnika, pošto takve modifikovane i nezvanične verzije mogu da učine telefon ranjivim.

Jedan od najčešćih napada koje hakeri koriste su tzv. "Man In the Middle" (MITM) napadi, za koje je karakteristično to da mogu da presretnu svaku poruku koju pošaljete, ali i da je izmene pre nego što stigne do onoga kome je poslata, piše Dejli Ekspres.

Zbog pojave lažnih verzija aplikacije, "pravi" WhatsApp je saopštio da će svi nalozi za koje se utvrdi da dolaze sa modifikovanih aplikacija, zbog bezbednosti svih korisnika, automatski biti deaktivirani.

Video: Quik je besplatna aplikacija za brzu i efektnu video montazu na vasem smart telefonu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima