• 0

Ako koristite WhatsApp-a, vaš pametni telefon će uskoro moći da radi brže nego do sada

Čest krivac za loše performanse vašeg pametnog telefona verovatno se nalazi u popularnoj aplikaciji za dopisivanje...

  • 0

Iako to verovatno nije nešto što bi vam prvo palo na pamet kada vam telefon uspori i počne da koči, "štuca" i da prijavljuje manjak memorije, možda je WhatsApp uzrok problema.

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu, sa oko dve milijarde korisnika na mesečnom nivou, danas se nalazi na skoro svakom telefonu. I upravo je ona čest krivac za loše performanse vašeg pametnog telefona i nekontrolisano "punjenje" memorije uređaja.

Svi, uglavnom, među kontaktima imamo nekoga ko voli često da nam šalje smešne video klipove i fotografije ili meme. Takve ljude često ne možete da obrišete ili blokirate, a ponekda zaista i pošalju nešto smešno ili zanimljivo.

Upravo takvi multimedijalni su pravi "žderači" memorijskog prostora za skladištenje podataka.

To su primetili i u WhatsApp-a, zbog čega sada rade na tome da korisnicima olakšaju detekciju i uklanjanje onih sadržaja koji zauzimaju najviše memorije.

WhatsApp-ovi programeri rade na poboljšanjima opcije "Storage usage", koja se nalazi u podešavanjima aplikacije. Ona bi uskoro trebalo Android korisnicima da ponudi nove mogućnosti, kada je pronalaženje "žderači memorije" u pitanju.

U okviru rdizajniranog "Storage usage"-a na vrhu će se naći grafički prikaz, u vidu linije koja pokazuje koliko memorije zauzimaju multimedijalne datoteke u internoj memoriji. Korisnicima će biti ponuđena i "Clean up" opcija za njihovo čišćenje.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima