Ako koristite WhatsApp-a, vaš pametni telefon će uskoro moći da radi brže nego do sada

Čest krivac za loše performanse vašeg pametnog telefona verovatno se nalazi u popularnoj aplikaciji za dopisivanje...

  • 0
WhatsApp, Vocap Foto: Pixabay

Iako to verovatno nije nešto što bi vam prvo palo na pamet kada vam telefon uspori i počne da koči, "štuca" i da prijavljuje manjak memorije, možda je WhatsApp uzrok problema.

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu, sa oko dve milijarde korisnika na mesečnom nivou, danas se nalazi na skoro svakom telefonu. I upravo je ona čest krivac za loše performanse vašeg pametnog telefona i nekontrolisano "punjenje" memorije uređaja.

Svi, uglavnom, među kontaktima imamo nekoga ko voli često da nam šalje smešne video klipove i fotografije ili meme. Takve ljude često ne možete da obrišete ili blokirate, a ponekda zaista i pošalju nešto smešno ili zanimljivo.

Upravo takvi multimedijalni su pravi "žderači" memorijskog prostora za skladištenje podataka.

To su primetili i u WhatsApp-a, zbog čega sada rade na tome da korisnicima olakšaju detekciju i uklanjanje onih sadržaja koji zauzimaju najviše memorije.

WhatsApp-ovi programeri rade na poboljšanjima opcije "Storage usage", koja se nalazi u podešavanjima aplikacije. Ona bi uskoro trebalo Android korisnicima da ponudi nove mogućnosti, kada je pronalaženje "žderači memorije" u pitanju.

U okviru rdizajniranog "Storage usage"-a na vrhu će se naći grafički prikaz, u vidu linije koja pokazuje koliko memorije zauzimaju multimedijalne datoteke u internoj memoriji. Korisnicima će biti ponuđena i "Clean up" opcija za njihovo čišćenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA