• 0

Viber ima novu opciju koja će obradovati sve ljubitelje kvizova

Viber je upravo predstavio novu mogućnost pravljenja kviza unutar anketa u grupnim četovima i zajednicama

  • 0

Popularna aplikacija za razmenu poruka Viber uvela je nova poboljšanja namenjena predavačima, roditeljima i učenicima, kojima bi trebalo da budu od pomoći tokom nove školske godine.

Ta japanska platforma za komunikaciju predstavila je mogućnost pravljenja kviza unutar anketa u grupnim četovima i zajednicama, kako bi na taj način olakšala predavačima da provere koliko njihovi učenici prate i razumeju gradivo.

Da bi se napravio kviz u anketama potrebno je:

  • Odabrati zajednicu ili grupni čet i kliknuti na ikonicu za ankete pri dnu ekrana,
  • U prozoru koji iskoči - odobriti režim kviza i napisati pitanja, ponuđene odgovore, kao i, ukoliko je potrebno - kratko objašnjenje zašto je jedan od tih odgovora tačan,
  • Odabrati tačan odgovor i kliknuti na dugme "Napravi".
Viber Quiz Mode

Foto: Viber

Nakon što je kviz objavljen, bilo da je u zajednici ili u grupnom četu, članovi mogu da vide koje odgovore su birali ostali učesnici, ali će videti koji je tačan odgovor tek nakon što su i sami glasali - kao i objašnjenje zbog čega je dati odgovor tačan.

Pojedinačni odgovori učesnika na kviz pitanja unutar zajednica biće skriveni, čak i od onog ko je napravio kviz. Vidljivi će biti samo procenti odgovora za svako pitanje, dok će u grupnim četovima moći da vide i pojedinačno kako je ko odgovorio.

Ovaj vid kviz pitanja može biti veoma koristan svima koji žele da provere znanje/razumevanje ili mišljenje članova zajednice, ili jednostavno da naprave zanimljive kvizove na razne teme.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima