• 0

Ako vas stalno nervira "Seen", ovi saveti će vam pomoći da se na Messengeru "sakrijete" od drugih

Mnogima se ne sviđa činjenica da neko čeka da sazna da li je poruka koju je poslao pročitana...

  • 0

Kao i većina aplikcija za dopisivanje, Facebook Messenger korisnicima prikazuje kada je neko video, tj. pročitao, njihovu poruku ili kada im je upravo kuca.

Iako to može ponekada da bude zgodno, mnogima se ne sviđa činjenica da neko čeka da sazna da li je poruka koju je poslao pročitana. Ovom temom se pozabavio sajt Make Use Of, koji je otkrio nekoliko načina kako da onemogućite Messenger da pošiljaocu poruke prikaže ono čuveno "Seen".

Desktop Messenger

Verzija FB Messenger-a za desktop računare nema unapred ugrađenu opciju kojom se obaveštenje o pročitanoj poruci može deaktivirati, već je potrebno posegnuti za nekom od ekstenzija za vaš internet pregledač.

Ako koristite Google Chrome, trebalo bi da budete oprezni koji ćete dodatak odabrati, jer uvek postoji opasnost da neka od ekstenzija sadrži viruse.

Možte da isprobate Messenger Unread – koji omogućava isključivanje funkcija kao što su "Seen", podatak kada ste poslednji put bili aktivni i obaveštenje kada kucate odgovor.

Kako je u pitanju open-source dodatak, trebalo bi sami da proverite da li je problematičan zbog nečega (ili da zamolite nekoga ko se u to razume).

Facebook, Fejsbuk

Foto: Unsplash

Ako ne želite da vaši prijatelji znaju da ste na internetu, to možete da isključite u podešavanjima. Potrebno je da odaberete Settings, pa Show when you're active.

A da biste potpuno nestali sa radara, potrebno je da isključite ovu funkciju na svim uređajima na kojima koristite Facebook ili Messenger.

Messenger aplikacija

Poruke na aplikaciji za mobilne uređaje možete da čitate poruke koristeći notifikacije.

Android i iOS imaju opciju pomoću koje možete da zadržite notifikaciju kako bi vam se prikazala poruka, mada ne za sve modele. Kod nekih možete da pročitate samo deo poruke, ukoliko je malo duža.

facebook

Foto: Unsplash.com

Drugi trik koji možete da probate je - Airplane mode. Aktiviranjem ovog režima rada, i kod Android i iOs uređaja, možete da otvorite poruku bez bojazni da će pošiljalac to videti.

Ne zaboravite samo da, pre nego što isključite Airplane Mode, obavezno iskoristite Force Stop kako biste isključili Messenger.

Ovu opciju ćete na Androidu pronaći kada odaberete "kvadrat" iz trake za navigaciju, a na Apple uređaju tako što ćete dva puta pritisnuti Home dugme.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima