≫ 

Da li vam nestaju klipovi sa TikToka? Uskoro ćete moći da znate zašto!

Kada ubuduće njihov video bude uklonjen, korisnici će dobijati detaljna objašnjenja o tome zbog čega ih više nema na platformi

  • 1
TikTok, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Sve do skoro, korisnici TikToka nisu uvek dobijali objašnjenja kada njihovi video klipovi budu uklonjeni sa te društvene mreže. Obično bi samo bili obavešteni da su, na neki način, prekršili "pavila zajednice" (community guidelines).

Međutim, TikTok je u četvrtak najavio da će ubuduće promeniti takvu praksu. Korisnici će, tako, kada njihov video bude uklonjen, dobijati detaljna objašnjenja o tome zbog čega ga više nema na platformi (slično kao što to rade i druge kompanije).

Kao i do sada, korisnici će TikToku moći da pošalju prigovor, i da eventualno iznesu svoju pretpostavku zašto je njihov video uklonjen na osnovu notifikacija koje će im ta platforma poslati.

Iz TikToka kažu da su poslednjih nekoliko meseci "eksperimentisali" sa tim notifikacijama, i da su rezulatit tih testova pozitivni, budući da je broj prigovora opao za 14 odsto, piše The Verge.

Ova mera je, inače, bila najavljena još u julu, kada je TikTok u mesečnom izveštaju naveo da će ubuduće detaljnije posvetiti specifične razloge zobg kojih uklanja video snimke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA