• 1

Tek se pojavio, a mnogi ga već ga "hejtuju": Da li već ste počeli da "flitujete"?

Twitter je ove nedelje predstavio - Fleets, novu mogućnost objavljivanja postova koji nestaju posle 24 sata, što je izazvalo burne reakcije...

  • 1

Ako ste do sada često tvitovali, od sada ćete moći i da "flitujete"!

Twitter je ove nedelje uveo mogućnost objavljivanja postova koji će nestajati posle 24 sata od postovanja, i to nazvao - Fleets.

"Flitovi" su najsličniji Instagram i Snapchat opcijama Stories, i mogu da sadrže tekst, fotografije i video snimke. Nalaze sa na vrhu tajmlajna Twittera (Home), kao i na vrhu profila korisnika.

Opcija koja je postala globalno dostupna od utorka, prethodno je tokom marta bila testirana među korisnicima u Brazilu.

Njeno pojavljivanje, međutim, nije baš dočekano sa oduševljenjem. Fleets, je tačnije, izazvao pomešane reakcije među tviterašima.

Tako su ga oni koji Twitter vide kao "ozbiljnu platformu" i smatraju da njihovi tvitovi nisu nešto što treba da nestane posle 24 sata od objavljivanja, u priličnoj meri "dočekali na nož" i odmah zamrzeli, tvrdeći da se ta platforma sada pretvara u Instagram.

Naravno, ima i onih kojima se promena dopada i koji pozdravljaju uvođenje nove opcije.

Iz Twittera poručuju da bi Fleets trebalo da pomogne mlađim korisnicma i novajlijama na platformi da se lakše upuste u konverzacije. On tvrde da će to što takvi tvitovi nestaju posle 24 sata doprineti da se ljudi osećaju komfornije, znajući da nešto što su postovali neće tu ostati zauvek.

Neki korisnici, koji su eksperimentisali sa novom opcijom, kažu da ona stvara dodatnu mogućnost za uznemiravanje, budući da generiše neželjene poruke upućene autoru. Kao nezgodno smatraju i to što Fleets dozvoljava tagovanje i onih korisnika koju su njihove autore blokirali.

Iz Twittera poručuju da prate reakcije korisnika i da će raditi na ispravljanju uočenih bezbednosnoh propusta.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    Da, tako to ide.. prvo instagram prekopira snapchat, pa onda twitter prekopira instagram..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima